Mesajul zilei

17/11/2018 - ATENȚIE LA CONVERSAȚIILE RELE

“Nu vă înşelaţi: Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune.”

1 Corinteni 15:33

Dumnezeu ne-a dat Cuvântul Său, pentru ca noi să avem îndrumarea Lui în toate. Apoi a folosit pe apostolul Pavel pentru a ne călăuzi să nu ne înșelăm cu discuții greșite, pentru că au o mare putere să corupă. În spatele acestui tip de conversație se află mâna celui rău, care, prin nocivitatea lui, este capabil să aducă în iad pe mulți din cei salvați. Cel mai bine este să-l eviți întotdeauna, căci oricine cade în înșelăciunea lui poate fi sigur că va fi corupt și, drept urmare, va suferi mult pentru totdeauna, pentru că își va pierde mântuirea.

Conversațiile rele merg de la farse, în care oamenii doresc să facă glume pe seama celor care, aproape întotdeauna, au o problemă de raționament sau o deficiență fizică, până la partea morală, în care se spun adesea minciuni despre felul în care procedează cineva. Corect este să invităm persoana despre care vom vorbi să fie de față.

Cel mai bine este să fugi de cei care se află sub influența diavolului. Ceea ce nu se bazează pe Scripturi sau despre care nu am vorbi în prezența lui Iisus, nu este subiect pentru niciun creștin. Ceea ce trebuie spus în șoaptă sau numai pentru anumite grupuri, nu vine de la Dumnezeu. Trebuie să vorbim numai despre lucruri care sunt înregistrate direct sau indirect în Cuvântul Domnului.

Discuțiile despre subiecte legale, productive și lipsite de conotație imorală îi vor ajuta foarte mult pe toți cei care participă la conversație. Vorbind despre aceste subiecte este atât de bine încât nu trebuie să ne pese cine se află în jurul nostru. De fapt, acest tip de subiect îi place Domnului, pentru că, deși Cuvântul nu este citat direct, El este slăvit. Ar fi bine dacă tot ceea ce facem este pentru a-I aduce slavă Tatălui nostru.

Este, de asemenea, foarte important să nu lăsăm bunele obiceiuri să fie corupte, altfel poezia vieții dispare. Când o societate permite ca obiceiurile sale să fie stricate, se îndreaptă vertiginos către dizgrație și către haosul moral. Nu este bine să uităm că suntem sarea pământului (Matei 5:13).

Nimeni nu trebuie să glumească cu Dumnezeu. Pentru că El este neprihănit și a învățat pe om ceea ce este drept. El îi va judeca pe toți cei care se dedică nedreptății. Chiar și în civilizațiile în care Evanghelia nu este încă cunoscută, oamenii au un simț despre ceea ce este bine sau rău. Acest lucru dovedește că El, Creatorul, a lăsat informațiile corecte în inima omului. Dacă o persoană care nu Îl cunoaște pe Preamăritul face fapte rele, ceva în el îl avertizează. Aceasta este ceea ce numim conștiință.

Până la urmă, merită să ne amintim că cei care procedează corect vor fi aprobați și destinul lor va fi Cerul. Destinul celor răzvrătiți va fi chinul veșnic.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!