Mesajul zilei

19/11/2018 - CUM SĂ TE PREZINȚI CEL MAI BINE

“Inima mea este tare, Dumnezeule, inima mea este tare; voi cânta, da, şi voi suna din instrumentele mele.”

Psalmi 57:7

Chiar și fugind de furia incontrolabilă a regelui Saul, David a știut cum să se pregătească sufletește pentru a nu-I aduce necinste Dumnezeului său, pentru că știa că luptele care au venit asupra lui nu l-au luat pe Domnul prin surprindere. Tatăl cunoaște toate ispitele din jurul nostru și, dacă El le permite, este pentru că ne pregătește pentru ceva mai mare. Domnul nu poate să se încreadă prea mult în cel ce știe puțin, așa că persoana trebuie să treacă prin pustie, fără de păcat, așa cum s-a întâmplat cu Domnul Iisus.

David nu s-a lăsat doborât de lupte. El știa că decizia lui Saul de a-l omorî era reală, dar el credea cu tărie în promisiunile lui Dumnezeu. Indiferent de ce încearcă inamicul să facă împotriva ta, faptele lui nu fac decât să-l ucidă spiritual și, dacă este posibil, și fizic. Pregătește-te cu ceea ce spune Cuvântul sfânt și vei fi victorios. Diavolul nu va birui niciodată pe cei care sunt fermi în credința lor.

Toate promisiunile pe care le face Preamăritul au o singură țintă: pe tine. Nu ești cu nimic diferit de oamenii pe care El îi folosea în trecut, cu excepția modului în care se face chemarea. Nu poți, de exemplu, să fii călăuzit ca profetul Isaia, căci puterea aparține Celui Preaînalt, care călăuzește oamenii așa cum dorește, dar sunt sigur că, în ceea ce El mi-a rezervat mie, voi fi folosit cu putere. Același lucru ar trebui să se întâmple cu orice persoană care înțelege și respectă planul divin.

Nu te înfățișa în fața Domnului fără să fii pregătit pentru misiunea care îți va fi dată de El. Problemele cu care te confrunți în acest moment sunt parte a pregătirii pe care Dumnezeu ți-o face. Deci, nu fugi de scopurile lui Dumnezeu sau de rebeli dacă ești persecutat de unii precum Saul. Tatăl va face ceea ce El a hotărât pentru tine, atâta timp cât planurile tale nu le împiedică pe ale Lui.

David a înțeles că ceea ce i se întâmpla făcea parte din planurile Celui Preaînalt pentru el, așa că știa că putea să câștige toate bătăliile. Această certitudine o vei avea atunci când vei depăși atacurile diavolului împotriva ta. Nu te lăsa atras în nicio ispită, ci rămâi ferm în ceea ce ai învățat din Cuvânt.

Psalmistul a asigurat că nu va plânge de necaz și nu va învinui pe Domnul, deoarece a înțeles că face parte din pregătirea sa; de aceea, el ar compune psalmi lui Dumnezeu. Ai aceeași atitudine, pentru că ai fost chemat să ieși victorios din lupte și să fii persoana pe care Tatăl vrea să o folosească acum și în zilele ce vor urma. Cel Înalt nu s-a înșelat când te-a chemat să fii parte din Trupul lui Iisus, Biserica Sa.

Așa că fii mereu pozitiv și nu te lăsa doborât de descurajare sau oboseală. Dumnezeu va face ceea ce este planificat pentru tine. Cine va răbda până la sfârșit va vedea că merită să fie credincios Domnului (Matei 24:13).

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!