Mesajul zilei

20/11/2018 - MERGI ÎN ÎNTÂMPINAREA DOMNULUI

„Să mergem înaintea Lui cu laude, să facem să răsune cântece în cinstea Lui!”

Psalmi 95:2

Iisus ne-a îndrumat să căutăm mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui (Luca 13:31). Apoi, înainte să ne confruntăm cu dușmanul, trebuie să căutăm îndrumarea sigură în Cuvântul Domnului, căci dacă ne rugăm la El, El ne va învăța calea cea bună pentru a face față problemei. Uneori va trebui să căutăm iertarea pentru ceva ce am făcut greșit, care nici nu ne dădusem seama că este păcat, și de aceea nu am putut să ajungem la Tatăl. Cu toate acestea, oricine este predispus să caute Voia Celui Preaînalt, o va găsi.

După ce am primit îndrumările divine, nu trebuie să așteptăm prea mult pentru a acționa. Dar înainte de a ne ruga, trebuie să ieșim în întâmpinarea Domnului, căci El este cel care va merge cu noi. Toate acestea nu se fac decât prin credință. Când găsim îndrumarea necesară, inimile noastre se bucură și astfel suntem gata să-L întâlnim pe Cel care va lupta pentru noi.

Nu te înfățișa în fața Atotputernicului cu incertitudini, căci dacă nu ești sigur că vei obține ceea ce dorești, nu vei fi apt pentru luptă. Nimeni nu ar mulțumi pe Domnul daca nu ar acționa din credință. Totuși, dacă inima ta se convinge că vei obține ceea ce dorești, mergi la Dumnezeu cu bucurie, laude și psalmi și sărbătorește victoria pe care o vei obține.

Laudele fac mult mai mult pentru cel care le dă decât pentru Domnul, pentru că ne pregătesc inima pentru lucrarea divină. Prin laude, intrăm în contact cu Tatăl ceresc, devenind astfel una cu El. Este evident că lauda nu înseamnă vorbe goale, ci o ungere care ne-a fost dată. Începem cu ceea ce am învățat deja despre Dumnezeu și apoi suntem inspirați să-L înălțăm într-un mod pe care omul normal nu ar putea.

Cea care contează este lauda în care abilitatea de a-L lăuda pe Domnul este primită din Ceruri cu psalmi și imnuri care vorbesc despre măreția Celui Preaînalt și puterea Lui. Regele David a spus că lauda lui va veni de la Dumnezeu Însuși în adunarea cea mare (Psalmi 22:25). Când suntem întru Duhul Sfânt, sub inspirație, inima noastră se deschide astfel încât Domnul Însuși ne umple cu ungerea care să ne permită să-L lăudăm cum se cuvine.

A aduce laude Domnului înseamnă a pune în cuvinte convingerea noastră că El nu este numai puternic pentru a ne ajuta, ci și pregătit și hotărât să lucreze pentru noi. Lauda vine atunci când suntem convinși că Dumnezeu ne va da victoria.

Cel care laudă arată că nu are încredere în propriile sale merite și nu are nici o capacitate - deși aparent o are - decât prin iubirea infinită a Domnului. Lauda este o mulțumire pentru ceea ce El a făcut și va face pentru noi.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

        

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!