Mesajul zilei

21/11/2018 - MISTUIEȘTE-ȚI POTRIVNICII

„Înaintea Lui merge focul şi arde de jur împrejur pe potrivnicii Lui.”

Psalmi 97:3

Satana și demonii lui sunt dușmanii veșnici ai lui Dumnezeu. Din această cauză, ei nu vor fi niciodată ajutați de Domnul și nici nu li se cere să-L ajute. Astăzi, chiar dacă aceștia par a fi puternici și siguri în faptele lor, ei nu sunt decât o bandă a celor înfrânți, care nu vor obține niciodată o victorie asupra aleșilor Celui Preaînalt. Prin urmare, niciun creștin nu ar trebui să se teamă de faptele rele.

Când Domnul iese pentru a duce războaiele noastre (2 Cronici 32:8), înaintea Sa, merge un foc care înspăimântă dușmanii. Acest lucru se întâmplă de fiecare dată când este în acțiune. Vrăjmașul disperă doar gândindu-se la ce i se va întâmpla dacă invocăm ajutorul divin. De aceea va face orice ca să nu ne folosim drepturile întru Hristos. Ori de câte ori ne asumăm ceea ce ne aparține întru Iisus, Dumnezeu va acționa în folosul nostru.

Chiar dacă diavolul pare puternic, trebuie să credem că nu va mai putea rezista mult, pentru că imediat ce Domnul vine în ajutorul nostru, dușmanul este mistuit. Prin urmare, dacă ai vreo problemă, caută-L pe Domnul din toată inima și, cu credință, fii hotărât să distrugi răul. Mântuitorul nu are nevoie de altceva pentru a intra în acțiune. Victoria celui care crede și face ceea ce este trebuie este mai mult decât sigură.

Prin hotărârea noastră în Numele lui Iisus, Îl facem pe Domnul să vină în apărarea noastră. Domnul Hristos a promis că orice vom cere în Numele Său, va face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul (Ioan 14:13). Așa că nu trebuie decât să deschidem gura și să spunem că ceea ce spune Cuvântul că ne aparține este realizat, pentru ca Dumnezeu să pornească pentru a ne da binecuvântarea.

Nu înceta să te rogi cu credință împotriva a tot ceea ce-ți stă în cale. Am pierdut multe daruri de la Domnul pentru că nu ne-am cerut drepturile. Domnul dorește să avem parte de ceea ce s-a făcut pentru noi, revelat în Cuvântul Său. El nu va nega niciodată ce au grăit buzele Sale. Ceea ce este scris nu ar trebui să fie pus la îndoială sau lăsat pentru mai târziu. Ca atare, folosește-ți dreptul și asumă-ți tot ceea ce-ți aparține.

Înțelegerea lui Ilie a fost mult mai mare decât a noastră. Pe Muntele Carmel, el știa că această provocare era lucrarea lui Dumnezeu, așa că a strigat și focul a coborât (1 Regi 18.38). Nu-ți fie teamă și nu te răzgândi înainte de vreo încercare. Vorbește cu Tatăl tău ceresc, așa cum spune El în Cuvântul Său. Toți robii lui Dumnezeu, care au crezut în cuvintele Domnului, au câștigat. Același lucru este valabil și astăzi.

Nu uita niciodată că Cel Preaînalt merge întotdeauna înaintea celor care cred în El pentru a-Și înfăptui lucrarea minunată. Înaintea Lui merge un foc aprins pentru a-și mistui dușmanii. Așa că fii tare și neînfricat. Dacă îți ocupi locul întru Hristos, El va face ceea ce a promis. Deci, depinde doar de tine ca Domnul să lucreze în favoarea ta.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

         R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!