Mesajul zilei

25/11/2018 - MĂ CERCETEZI ȘI MĂ CUNOȘTI

„Doamne, Tu mă cercetezi de aproape şi mă cunoşti”

Psalmi 139:1

 

Dumnezeu este atât de puternic încât doar ne cercetează și știe deja totul despre noi. Psalmistul spune că El l-a cercetat. Dacă acest lucru s-a întâmplat cuiva, poți fi sigur că se va întâmpla fiecăruia dintre noi. Acum, ce ar găsi El la tine, dacă s-ar hotărî să se uite adânc în interiorul tău? Dacă nu există nici o certitudine că El ar găsi sentimente bune, este mai bine să ai grijă, pentru că va veni ziua când vom da socoteală chiar și pentru intențiile inimii noastre. Prin urmare, dacă suntem sinceri față de Domnul, această cercetare a Sa va fi o binecuvântare, iar când vom găsi ceva neplăcut, din dragoste, El ne va ajuta să scăpăm de murdărie. Adevărul este că Cel Înalt ne face să ne îmbunătățim viața.

Acum, privește cuvintele psalmistului dintr-un alt unghi. Dacă Dumnezeu ne poate vedea gândurile și ne descoperă dorințele, nu poate vedea ce este rău în sănătatea noastră? Bineînțeles că da. Prin urmare, trebuie să-L întrebăm pe Cel care ne ascultă întotdeauna, iar ochii Săi curați și prețioși nu se vor îndepărta niciodată de la noi. Astfel, vom putea să-L mulțumim pe Domnul în orice moment. Dacă ne lasă singuri, nu vom fi niciodată eliberați de ispite și de slăbiciuni, căci, fără ajutorul divin, oricât se străduiește, omul nu are puterea să își învingă nevoile și poftele.

Când creștinul este convins că nimic nu poate fi ascuns de privirea Celui Preaînalt, nu va ascunde nicio greșeală. Mai degrabă, o va mărturisi pentru a fi iertat. În mâinile Atotputernicului, ne putem schimba atitudinea; dar dacă suntem departe de voia Lui, vom cădea întotdeauna. Deci, nu fii un credincios de „fațadă", ci un rob dedicat lui Dumnezeu. Greșeala nu trebuie să Îl implice pe Tatăl veșnic, căci El ne iubește și ne poate schimba și forma după voia Lui.

Domnul ne cunoaște structura și, fiind omniscient, știe ce probleme avem cu sănătatea și alte părți ale vieții noastre. Prin urmare, El este cel mai potrivit pentru a ne elibera de capcanele pe care forțele întunericului ni le întind. În acest fel, dacă ne supunem cuvântului veșnic al lui Dumnezeu, nu vom fi niciodată înșelați de vrăjmaș. Faptul că avem credință fermă în promisiunile Celui Atotputernic ne face să fim eliberați de influența și abilitatea înșelătorului de a ne face parte din mizeria lui.

Un alt fapt care trebuie luat în considerare este că Dumnezeu este singurul care ne poate ajuta cu adevărat. În primul rând, pentru că El este dragoste (1 Ioan 4:8) și, în al doilea rând, pentru că suntem membri ai Trupului Său (1 Corinteni 12:12-13). De aceea, El nu va permite niciodată dușmanului să-i oprime pe cei care cred în El. Mai mult, pentru că suntem proprietatea Celui Preaînalt, putem să ne odihnim în siguranță și suntem împuterniciți să dejucăm încercările diavolului de a ne face să suferim.

De aceea, nu ascunde nimic de la Domnul. Dacă ești tentat să faci vreun păcat, spune-I totul, pentru ca El să te poată elibera. Dar dacă păcătuiești, vei ieși în afara prezenței divine și astfel dușmanul te va oprima.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

   

    R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!