Mesajul zilei

26/11/2018 - DE CE CEI PIERDUȚI NU SUNT NIMICIȚI

“Domnul sprijină pe toţi cei ce cad şi îndreaptă pe cei încovoiaţi.”

Psalmi 145:14

Oamenii care nu cunosc cuvintele lui Dumnezeu din Scripturi fac declarații false. Religioșii sunt, deci, maeștri în citarea lucrurilor pe care Cel Înalt nu le-a făcut niciodată sau nu le-a spus. Fără îndoială, cine face aceste lucruri, păcătuiește. Păcatul minciunii este unul dintre cele mai rele, pentru că fiecare minciună este împotriva adevărului și Iisus este Adevărul (Ioan 14:6). Fapta lor este mai gravă decât a celor care nu-L cunosc pe Domnul.

Mă gândeam la pierduți ca oameni care au fost părăsiți pentru totdeauna de Domnul. Pentru mine, dacă nu își amintesc unde au căzut și nu se pocăiesc, nu au milă de la Dumnezeu. Nu știu dacă mi-a spus cineva asta sau dacă l-am inventat singur. Adevărul este că astfel de concepte - chiar și mai rele - sunt create și devin doctrine. Astăzi, văd că adevărul este departe de asta. Suveranul este milostiv și acționează diferit de cum credem noi.

Într-o zi, când am ascultat acest verset pentru prima dată, am fost surprins. Am fost fericit pentru că inima mea a suferit din cauza celor pierduți. Mi-am dat seama că trebuie să le spun asta tuturor celor care sunt departe de calea divină. Domnul nu te dăruiește dușmanului; dimpotrivă, El te susține. Inimii lui iubitoare, de fapt, nu-i place să vadă pe cineva pierdut, nici pe cei care-L părăsesc pentru un motiv sau altul.

Apoi am ajuns să văd cât de minunat și uimitor este Dumnezeu. El, Tatăl nostru, este cu adevărat Tatăl. Toți cei rătăciți de la calea Domnului trebuie să audă că nu sunt abandonați, ci foarte bine susținuți. Dumnezeu doar speră să realizeze că au căzut și apoi vor decide să se întoarcă. Prin iubirea Lui infinită, El îi va îmbrățișa, îi va ierta și îi va aduce înapoi în comuniune.

Trebuie să li se spună tuturor celor care au căzut că Dumnezeu nu i-a părăsit, nu-i aruncă în noroiul păcatului, ci îi ridică. Din acest motiv, mulți nu suportă să asculte imnuri a căror temă este dragostea divină și nici nu pot auzi un mesaj fără lacrimi în ochi. Este bine să știi că Domnul acționează astfel, pentru că altfel pierderea ar fi prea mare.

Dacă ai căzut, nu rămâne jos, mergi la Cel Preaînalt prin rugăciune și mărturisește-i Lui păcatele. El te va ierta și te va aduce înapoi în comuniune. Cel Atotputernic va arunca toate păcatele tale în fundul mării (Mica 7:19) și vei fi îmbrăcat în haine noi, încălțat cu autoritate și vei primi pe deget un inel de autoritate din familia Creatorului.

Cei care se simt slabi și se tem să nu cadă din nou trebuie să vorbească despre acest lucru Domnului, căci El îi va ajuta. Nu uita: Iisus nu va da niciodată afară pe cine a venit odată la El.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soare

Rugăciune

Domnul fie cu voi!