Mesajul zilei

27/11/2018 - DOMNUL ESTE DREPT

“Domnul este drept în toate căile Lui şi milostiv în toate faptele Lui.” Psalmi 145:17

Psalmi 145:17

Dumnezeul nostru nu minte, nu înșală sau nu acționează în mod necinstit, chiar și față de inamic, pentru că El este drept. Când diavolul a pus la îndoială comportamentul lui Iov, el a obținut permisiunea divină de a-l atinge pe patriarh. Cine nu citește Cuvântul poate crede că Domnul a fost rău cu Iov, căci aparent patriarhul nu avea nici o ușă deschisă pentru a justifica o astfel de permisiune. Mai târziu, Iov însuși a spus că ceea ce se temea cel mai mult s-a întâmplat. Dacă nu ne supune lui Dumnezeu din toată inima, cel rău poate primi permisiunea de a ne asupri, dar mărturisind păcatul și împotrivindu-ne diavolului, el va fugi de la noi (Iacov 4:7).

Căile lui Dumnezeu sunt consemnate în Scripturi, iar cel care le urmează nu se va lovi niciodată de obstacole și nu va da celui rău posibilitatea de a se răzbuna. Aceste căi nu sunt dificile sau dureroase; dimpotrivă, ele sunt ușor de parcurs și fac mare bine inimii noastre. Cel ce se supune poruncilor Domnului dovedește că-L iubește și este iubit de El și de Iisus.

Nu este nimic mai bun decât să călcăm pe căile Vieții - căile divine. Nu accepta ceea ce condamnă Dumnezeu și nu respinge niciodată ceea ce El aprobă. Nu lăsa diavolul îndoielii să-și facă vreodată loc în inima ta sau să îți controleze viața, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp. Indiferent că înțelegi sau nu o relatare din Scripturi, luând asupra ta ceea ce spune Domnul în Cuvântul Său, îți pui viața în mâinile Celui Preaînalt. Astfel, diavolul nu va putea să acționeze în vreo parte a ființei tale.

Domnul este sfânt în toate lucrările Sale, așa că nu lăsa să-ți treacă prin minte vreodată că mâna divină a provocat dezastrul care te-a rănit sau a luat viața unei persoane iubite. Această minciună a fost creată de Satana și a făcut mulți oameni să abandoneze Calea. Cel ce crede acest lucru, dacă nu se va pocăi și nu se va întoarce la comuniune, nu va participa la marea sărbătoare a mântuirii, ci va fi pierdut pentru totdeauna și condamnat la chinul fără de sfârșit.

Tatăl nu se va întina cu nimic, nici măcar pentru a-i ajuta pe ai Săi. El nu minte și nu acționează greșit, căci El este perfect în toate lucrările Sale. Dacă ai fost ispitiți să cazi în păcat, știi că El nu îți va întinde mâna și nu vă te lăsa să intri în Împărăția slavei. Numai cei care nu au hainele pătate vor intra și vor fi spălați de sângele Mielului (Apocalipsa 22:14). Deci, încearcă să rămâi pe Calea Veșnică. Nu te lăsa înșelat de nicio ispită.

Toate lucrările lui Dumnezeu sunt perfecte și în El nu există și nu va exista nicio greșeală sau răutate. El ne învață să fim sfinți, căci El este sfânt.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!