Mesajul zilei

28/11/2018 - APROAPE DE TINE

„Domnul este lângă toţi cei ce-L cheamă, lângă cei ce-L cheamă cu toată inima.” Psalmi 145:18

Psalmi 145:18

Domnul nu poate fi comparat cu niciun zeu fals. De fapt, cei care sunt numiți zei nu sunt altceva decât invenția oamenilor sau iluzia diavolului. Dumnezeul adevărat nu este laș și nici nu are inimă rea. Pe de altă parte, dacă nu Îi oferim condițiile minime pentru a acționa, El nu ne poate ajuta. Hristos a condiționat eliberarea noastră de cunoașterea Adevărului, care este Cuvântul credinței, pe care îl predicăm. Odată cu descoperirea Adevărului, El va putea lucra.

Este extrem de important să-L invocăm Domnul la nevoie. Marea noastră pierdere este să nu știm că El, Suveranul, este tot timpul alături de noi, cu puterea Lui, gata să acționeze când Îl chemăm cu toată credința. Data viitoare când ai nevoie de ajutor divin, folosește puterea Numelui lui Iisus. Crede că El Își va respecta promisiunile. Credința în Cuvântul lui Dumnezeu pune puterea divină în favoarea ta.

De fiecare dată când ne întoarcem la Dumnezeu prin adevăr, El vine în ajutorul nostru. De fapt, credința noastră face ca Domnul să poată lucra în beneficiul nostru, în ciuda faptului că este întotdeauna cu noi. Prin urmare, nu putem permite inamicului să ne înșele, dar trebuie să fim fermi și neînfricați. Cel Înalt nu întârzie să intre în luptă atunci când sunt îndeplinite condițiile necesare; totul se întâmplă în fracțiuni de secundă. Ajutorul divin este la dispoziția tuturor.

Toți cei care Îl cheamă pe Cel Înalt în inimile lor vor primi răspuns. Din moment ce nu putem să mergem la Tatăl decât prin Iisus (Ioan 14:6), putem înțelege că simpla dorință de a-L invoca este un semn că El este aproape. Cu Omnipotentul de partea noastră, nu putem striga sau încerca să-L mituim cu promisiuni; nu trebuie decât să acționăm cu credință și hotărâre. Creatorul nostru se bucură să-Și îndeplinească făgăduințele față de cei care cred în El.

Nu-L invoca pe Domnul fără a avea o bază în făgăduințele Sale, căci dacă faci asta, nu se va întâmpla nimic. Făgăduința revelată cuiva devine o invitație pentru ca persoana respectivă să-L caute pe Domnul și să se umple cu prezența Sa divină. După ce ți înțeles voința divină, trebuie să fii ferm, hotărât și decis. A acționa din teama de a nu greși este o dovadă a lipsei de încredere în El.

Crede în ceea ce El grăiește, rămâi ferm în fața tuturor forțelor răului care te înconjoară sau lucrează în viața ta. Cuvântul este îndreptat spre noi pentru a scăpa de situații adverse. În Scripturi există toată puterea de care avem nevoie pentru ca lucrarea divină să fie îndeplinită. Nu trebuie să aștepți sau să te temi când mesajul divin ajunge la tine. Bucuria care îți inundă inima este semnul ca tu să înaintezi. Bucurându-te, poți să acționezi în Numele lui Iisus, determinând împlinirea miracolului pe care îl dorești. Invocă-L cu adevărat pe Domnul și primește-ți binecuvântarea.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

           

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!