Mesajul zilei

29/11/2018 - SEMNELE ȘI MINUNILE DE PRINTRE NOI

“A trimis semne şi minuni în mijlocul tău, Egiptule: împotriva lui faraon şi împotriva tuturor slujitorilor lui.” Psalmi 135:9

Psalmi 135:9

Faptul că Dumnezeu face semne poporului Său intrigă mulți oameni. Există religii care pun la îndoială aceste fapte divine, deși vin de la Dumnezeu. De ce face Domnul semne și minuni între noi? Evanghelia lui Ioan afirmă că gloata l-a urmat pe Iisus pentru că au văzut semnele pe care le făcea cu cei bolnavi (Ioan 6: 2). Predicatorii care nu fac același lucru ca Maestrul nu au putut face pe mulți să-i urmeze.

Întrebare cât se poate de personală: vă văzut semne de la Domnul sau ai fost uitat? Dumnezeu nu uită pe niciunul din fiii Săi. De fapt, mulți nu fac ceea ce ar trebui și, astfel, El nu poate acționa asupra lor sau prin ei. Cu toate acestea, cel care descoperă și își ia locul întru Hristos va putea vedea lucrările divine în viața sa.

Semnele Celui Preaînalt sunt o binecuvântare pentru cei care au cred în El și o teroare pentru cei care nu-I păzesc făgăduielile. Vrăjmașii Evangheliei s-ar gândi de două ori înainte de a ataca pe cineva pentru care lucrează Dumnezeul cel viu întotdeauna în viața sa. Pentru această persoană, credința este un lucru viu și benefic, dar pentru cei care se răzvrătesc împotriva cuvintelor lui Dumnezeu, credința în Hristos este înspăimântătoare. Dacă ar fi înțelepți, ar avea și ei de câștigat.

Exemplul dat de împăratul Egiptului, dacă ar fi studiat, ar fi putut face pe orice persoană care încă nu s-a dăruit Dumnezeului nostru, un apostol al Său, or Faraonul a plătit scump pentru că nu a dat crezare vorbelor Celui Atotputernic. Din păcate, mulți oameni citesc această poveste și nu își dau seama că se află în situații similare. Dar când cei pierduți deschid ochii și caută ajutorul divin, îl găsesc.

Ce s-a întâmplat în Egipt a fost atât de grav încât chiar și slujitorii Faraonului au plătit pentru revolta stăpânului lor. Astăzi, nu s-a schimbat nimic. Oamenii care aud Cuvântul lui Dumnezeu, dar își închid urechile fac foarte mult rău celor din casele lor. Nu te vei putea bucura de pace, de o familie organizată și fericită, dacă nu ai respect pentru Cuvânt. Dacă ești singurul rob al lui Dumnezeu din casă, ocupă-ți locul pentru ca ceilalți să nu fie expuși atacurilor inamicului. Adu-ți aminte că diavolul vine doar să fure, să înjunghie și să prăpădească (Ioan 10:10a).

Dacă aparții de un loc cu nume creștin, ale cărui ritualuri îi fac pe cei naivi să creadă că sunt lucrările lui Dumnezeu, dar nu aceleași ca Isus, fugi de acolo. Este mai bine să te retragi de acolo unde oamenii nu-L cheamă pe adevăratul Dumnezeu și nici nu-L slujesc, căci dacă Domnul nu lucrează acolo, cel care o face este diavolul și cu el nu trebuie să-ți dorești să ai de-a face. Cel Înalt va acționa cu putere în mijlocul poporului Său, dacă acesta nu crede decât în Cuvântul divin. Nu avem nevoie de nimic inventat de om, ci doar de puterea lui Dumnezeu în acțiune.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

           

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!