Mesajul zilei

30/11/2018 - DUMNEZEU ESTE MULȚUMIT DE TINE

Domnul iubeşte pe cei ce se tem de El, pe cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui.” Psalmi 147:11

Psalmi 147:11

Neghiobia celor religioși îi împinge la lucruri absurde, cu gândul că sunt agreate de Tatăl ceresc. De cele mai multe ori, aceste acțiuni Îl irită Dumnezeul adevărat, drept și sfânt. Fabricarea de imagini, vânzarea lor, închinarea la ele sau reverența în fața lor sunt acțiuni care provoacă mânia divină. Celibatul, de exemplu, dacă nu a este un ordin expres al Domnului pentru cineva, este o ofensă la planul divin pentru umanitate. Majoritatea celibatarilor sunt păcătoși.

Ce înseamnă că Domnul este mulțumit de cineva? Multe lucruri, pentru că favoarea divină va fi îndreptată către această persoană. Cel de care Dumnezeu este mulțumit, vede cum până și dorințele îi sunt împlinite, pentru că voința Sa bună dirijează până și cele mai mici detalii ale vieții sale. Astfel, picioarele tale nu vor aluneca pe nicio scurtătură.

Tatăl cel bun nu este mulțumit de cel care Îl lingușește cu vorbe goale, lipsite de ungere divină. Cei care se tem de El sunt aceia care Îi respectă Cuvântul, fac voia Lui și fac ceea ce le este poruncit. Fără îndoială, putem spune că David a fost un om după inima lui Dumnezeu, pentru că el a respectat și a împlinit tot ce i-a poruncit.

Pe lângă cei care se tem de Cel Preaînalt, există un alt grup despre care Domnul este mulțumit - aceia care așteaptă îndurarea Lui. Singura explicație pentru anumite lucruri este că diavolul se află în spatele lor. Când se întâmplă acest lucru, fără ca semințele rele să fie plantate, cel mai bine este să aștepți mila lui Dumnezeu să te scape. Acest lucru Îl mulțumește pe El.        

Cel care, de fapt, dorește să-I facă pe plac lui Dumnezeu, trebuie să se teamă de El și să acționeze întotdeauna conform cu ceea ce Sfânta Sa milă a făcut deja pentru noi toți. Acest dar minunat din partea Tatălui ceresc a fost cel prin care L-a trimis pe Fiul Său să moară în locul nostru. Hristos a suferit bolile noastre și a fost sleit pentru păcatele noastre. Deci, cine crede în acest lucru și refuză să accepte orice boală sau ispită datorită jertfei lui Iisus, îi face pe plac pe deplin lui Dumnezeu.

Atitudinile noastre nu numai că demonstrează ceea ce vom avea și vom fi în eternitate, ci ne și pregătesc să fim cu adevărat fericiți alături de Mântuitorul nostru. Cel care nu se străduiește să-I facă pe plac lui Dumnezeu, când va veni ziua judecății, va vedea că nici El nu va avea vreo plăcere în a aduce o astfel de persoană în Casa Lui. Aici dovedim dacă Îl iubim sau nu.

De aceea, atâta timp cât te afli în această lume, pregătește-te să-l mulțumești pe Domnul prin comportamentul tău, căci astfel îți vei asigura o viață fericită, care nu se va sfârși niciodată. Încearcă să înveți poruncile divine și străduiește-te să le aplici. Petrece-ți timpul cu treburile lui Dumnezeu și vei vedea că, în aceeași proporție sau chiar mai mult, Domnul va avea grijă să te mulțumească, la rândul tău.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!