Mesajul zilei

01/12/2018 - NUME SLĂVIT

„Să laude Numele Domnului! Căci numai Numele Lui este înălţat: măreţia Lui este mai presus de pământ şi de ceruri.” Psalmi 148:13

Psalmi 148:13

De ce trebuie să lăudăm numele Domnului? Din mai multe motive. Unul este că, atunci când o facem, sufletul nostru se deschide și astfel Dumnezeu și Tatăl nostru ne pot binecuvânta. Îl lăudăm, de asemenea, pentru ceea ce este - Dumnezeul Atotputernic, care, în ciuda faptului că este mare, ne-a privit pentru a ne face poporul Său. Să presupunem că președintele țării ți-ar face o favoare; nu i-ai mulțumi? Cât de multe a făcut pentru noi.

Acest nume este înălțat mai presus de toată puterea răului. Aceasta înseamnă că diavolul pleacă atunci când este alungat cu autoritatea Numelui lui Iisus. Lauda adevărată adusă acestui nume înseamnă mai mult decât să spui cuvinte frumoase, ci să le folosești împotriva forțelor întunericului și să le învingi. Astfel, Numele Domnului nu are cum să nu reușească; alături de Iisus, noi mustrăm atacurile rele care se ridică împotriva noastră.

Nu există boală, durere, necazuri sau forță din iad care să nu se plece în fața măreției Numelui care este mai presus de oricare altul. Dumnezeu a investit acest Nume cu putere astfel încât, atunci când credinciosul, cât de mic ar fi, mustră inamicul, acesta nu rezistăși se retrage. Înțelege că, în Numele Domnului, este autoritatea ta.

Oamenii lui Dumnezeu din vremurile biblice nu au eșuat niciodată când au folosit Numele Domnului. Ei au descoperit puterea care era în acest Nume și, fiind provocați de puterile infernului, le-au ținut piept și au câștigat. Așa s-a întâmplat cu David, când s-a luptat cu Goliat și toți cei care urmau să Îl slujească pe Preamăritul de fapt. Și tu vei face același lucru dacă nu cedezi în fața adversității.

Toată lumea are dreptul să folosească Numele Salvatorului. Cei care se folosesc de mâna Lui vor descoperi că aceeași putere cu care eroii credinței erau investiți, le va reveni și lor pentru a-L reprezenta pe Dumnezeul veșnic. Cine, prin credință, folosește Numele Domnului cerurilor și al Pământului, descoperă că în Hristos poate totul (Filipeni 4:13). Așa trebuie să-L lăudăm pe Dumnezeu.

Slava Numele lui Iisus lucrează atât pe pământ, cât și în ceruri, iar Dumnezeu le-a dat creștinilor capacitatea de a acționa în Numele Lui. Deci, nu fii timid sau fricos, nici laș, ci fără teamă, pentru a-ți ocupa întru Hristos. Pornește la atac, căci toată puterea lui Dumnezeu este la dispoziția ta în Numele lui Iisus.

Inamicul nu are cum să se opună poruncii unui fiu al lui Dumnezeu în Numele Domnului, pentru că este ca și cum Dumnezeu însuși ar fi emis o astfel de poruncă. El ne-a dat puterea procurorilor de a acționa în Numele Lui. Cu toate acestea, nu putem să facem fapte rele sau acorduri pentru care nu am fost autorizați. Trebuie să acționăm în cadrul credinței care vine în inima noastră, ascultând ceea ce ne spune Tatăl prin Cuvântul Său.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!