Mesajul zilei

02/12/2018 - UN SFAT DE DOUĂ ORI ÎNȚELEPT

Să salte de bucurie credincioşii Lui îmbrăcaţi în slavă, să scoată strigăte de bucurie în aşternutul lor!

Psalmii 149.5

Ar fi foarte bine ca robii Domnului să știe cât de important este de a se bucura, de a avea mari bucurii și satisfacții întru slava pe care Dumnezeu le-a adus-o în Hristos. De aceea, când obții o victorie sau vezi mâna Tatălui la lucru, bucură-te și saltă de bucurie. Cine-și are sufletul împăcat poate vedea că există mult mai multe lucruri decât își imaginase.

            Una dintre greșelile pe care le facem este că suntem mereu în grabă. Așadar, când Domnul ne revelează slava pe care o avem în credința noastră în Isus nu trebuie să ne grăbim. Chiar dacă avem multe de făcut, trebuie să ne lăsăm sufletul să plutească în prezența sfântă. Astfel, vom învăța despre alte lucruri care ne aparțin în Hristos și cu care, fără nici cea mai mică urmă de îndoială, vom trăi mai bine.

            A rămâne în prezența sfântă este una dintre tainele celor biruitori. Imediat după o mare izbândă, poate veni o bătălie și mai grea. Profitând de revelația sfântă, Domnul atotștiutor te va întări cu noi revelații. De te afli în comuniune cu Tatăl, Dumnezeul atotvăzător îți va arăta modul cel mai sigur de a înfrunta noile stratageme folosite de diavol.

            Ai fost chemat să fii în Dumnezeu și, cu El, vei crește și te vei întări pentru a sălta de bucurie îmbrăcat în slava ce ți-a fost încredințată. Când asta are loc, te deschizi într-o așa măsură încât Domnul reușește să-ți reveleze și mai multe lucruri de care vei avea nevoie pentru a răbda încercările ce stau să vină. Cei care nu saltă de bucurie în slava ce le este dată sunt lipsiți de aceste prețioase informații.

            Alt sfat important este de a scoate strigăte de bucurie, de a cânta în așternutul tău neprihănit. Sunt credincioși care cântă imnuri numai de dragul de a cânta, însă acest verset ne dă sfatul de a cânta potrivit poziției noastre în Hristos. Acest act este cu totul diferit, căci este mai mult decât a deschide gura pentru a intona o muzică, presupunând faptul de a cânta cu conștiința că poziția ta în Hristos este foarte avantajoasă și, precum Domnul, ești și tu de nebiruit. Iar aceasta te întărește foarte mult.

            Dacă nu am mai primit răspunsuri de la Tatăl nostru, aceasta este din cauză că nu am mai dat atenția cuvenită revelației Cuvântului Său. Pentru unii, ceea ce El ne-a arătat în Scripturi nu contează prea mult. Ori, cine gândește astfel se înșeală cu totul, din moment ce orice revelație conține, în chintesența sa, o mare și minunată binecuvântare ce îl umple de credință și de putere pe cel care crede în El, pentru a putea purta luptele Tatălui.

            Sfinții lui Dumnezeu învață să se bucure de ceea ce le este dat gratuit în Dumnezeul cel Iubit. Cei înțelepți își asumă imediat revelațiile sfinte și, astfel, devin biruitori în bătălii. Începe să te bucuri întru slava-ți și să scoți strigăte de bucurie în Domnul și, în scurt timp, vei vedea cât de mult vei crește și te vei întări în El.      

                                          

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

 

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!