Mesajul zilei

03/12/2018 - MEREU IUBIȚI

Laudele lui Dumnezeu să fie în gura lor şi sabia cu două tăişuri, în mâna lor. Psalmii 149.6

Psalmii 149.6

            Pe lângă faptul de a sălta de bucurie îmbrăcați în slavă, Domnul ne învață că laudele Sale trebuie să fie în gura noastră, gata de a fi spuse. Astfel, ne vom putea bucura de multe binecuvântări. Dumnezeu nu ne-ar învăța vreun lucru care să nu fie de cea mai mare importanță. Aceste laude trebuie să ne fie pe buze, căci, la momentul oportun, le vom rosti și, astfel, vom bucura pe Tatăl.

            Laudele lui Dumnezeu nu trebuie să fie cuvinte mărunte și superficiale de mulțumire, ci unele cu adâncă semnificație. Trebuie să aducem Lui aceste laude pentru lucruri pe care El le-a făcut deja sau le va face pentru noi. Cu înțelepciune, adunăm aceste laude ca pe niște comori neprețuite prin mijlocirea lucrărilor pe care le-am realizat sau le vom realiza.

            Cuvântul este tăietor ca sabia cu două tăișuri (Evrei 4.12), pe care trebuie să o avem mereu în mâinile noastre. Cu un tăiș îl nimicim pe vrăjmaș, distrugându-i puterea de a ne lovi, iar cu celălalt ne aflăm în prezența Celui Preaînalt, arătându-I recunoștința, cât și credința noastră. Cu această sabie, vom fi mereu biruitori.

            Este necesar să fim pregătiți pentru lupte, care, fără îndoială, vor surveni în calea noastră. Adversarul nu va înceta niciodată să ne atace. De vom fi pregătiți, vom ști cea mai bună modalitate de a lupta și, astfel, nu vom da niciun prilej celui biruit de a ne prinde în cursele sale (Luca 10.19). Pe de altă parte, de nu vom fi gata, nu vom ști ce să facem când vom fi atacați.

            Adevărul este că am fost chemați pentru a purta luptele Domnului, și nu pentru a sta cu brațele în sân sau a ne ascunde. Dumnezeu nu poate fi surprins și, de aceea, ne învață să ne însușim revelațiile pe care El ni le dă, căci acestea reprezintă pregătirea noastră. Diavolul își poate simula atacul după bunul său plac, însă planurile sale sunt netăinuite înaintea Tatălui. Când vine la atac, Domnul Oștirilor ne-a dat deja pregătirea necesară.

            Dorința noastră de a lupta trebuie să fie cunoscută de toată lumea și, mai ales, de lumea duhovnicească. Cine mărturisește că nu are cum să înfrunte pe cel rău spune minciuni. Domnul Își echipează mereu ostașii cât mai bine, dar să nu nesocotești nicio revelație ce ți-a fost dată prin Scripturi. În plus, fii hotărât și puternic, nelăsându-te influențat de ceea ce aparent este adevărat.

            Smerenia va fi un factor în plus în ceea ce ne privește, căci cei care nesocotesc poruncile sfinte dovedesc că nu Îl iubesc și, de aceea, nu vor fi iubiți de El. Cei care se supun Domnului vor fi mereu păziți și ocrotiți de mâna puternică a Tatălui. În Hristos, vom fi biruitori, fiindcă avem mult mai multe lucruri decât avem nevoie.

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!