Mesajul zilei

04/12/2018 - POARTĂ-TE CA UN RĂZBOINIC AL ADEVĂRULUI

Ca să facă răzbunare asupra neamurilor şi să pedepsească popoarele.

Psalmii 149.7

Toți cei care se nasc în casa lui Dumnezeu, prin faptul de a accepta pe Domnul Isus ca Domn și Mântuitor, trec din moarte la viață. Astfel, fiind botezați în Sfântul Duh, primesc puterea necesară penru a face lucrarea Domnului, care este de a izbăvi pe cei ce sunt încă robi ai diavolului. De aceea, avem îndatorirea de a răzbuna toate popoarele asuprite și distruse în duh sau în trup de forțele întunericului.

            Popoarele, fie bogate sau sărace, plătesc un preț foarte mare pentru a fi puse să slujească lui Satana, iar cel mai rău este că, uneori, nici nu-și dau seama că se închină celui rău. Cu puterea sa de a înșela, vrăjmașul a creat o serie de religii și culte ce îi fac pe oameni să adopte practici ciudate, și să creadă că, astfel, bucură pe Dumnezeul cel adevărat. Însă, aceste doctrine, unele extrem de drastice, ne dau tot mai mult pe mâna vrăjmașului.

            Adevărul este că unde nu există frica de Dumnezeu – respectul pentru Cuvânt – este numai asuprire și lucrarea celui rău. Ori, nu există națiune pe care diavolul să nu o înrobească, cel puțin o parte dintre cetățenii săi. În multe dintre ele, cel rău face asta prin folosirea alcoolului, drogurilor, corupției, curviei, puterii de a se război etc. În alte cazuri, ”strategia” pe care o folosește cel rău este trufia vieții, potrivit căreia oamenii se bazează pe cunoașterea științifică pentru a se considera mai buni decât alții.      

            Lipsa dreptății sociale sau abuzul de putere sunt de asemenea semne ale faptului că cel rău lucrează în unele popoare. Țările ce practică pedeapsa cu moartea, de exemplu, unde au fost deja uciși mulți oameni nevinovați, care nu au reușit să-și dovedească nevinovăția pentru crima de care fuseseră acuzați. În plus, de ce oare unii au prea mult, iar alții aproape nimic?

            De fapt, popoarele ce trebuie mustrate sunt cele duhovnicești – adunări de duhuri rele ce au stăpânit mereu pe oamenii care nu trăiesc potrivit Cuvântului lui Dumnezeu. În multe țări bogate, demonii îi determină pe oameni să se sinucidă, în timp ce în cele sărace îi omoară pe oameni prin boli, prostituție sau alte rele.

            Suntem aleșii Domnului pentru a înfăptui judecata Sa pe fața pământului. De vom tace, lucrările diavolești vor distruge mulțimi de oameni. Modul nostru de a ne comporta trebuie să fie mereu în duh, căci nu prin putere sau tărie ne vom îndeplini misiunea, ci prin Duhul Dumnezeului nostru (Zaharia 4.6). Avem o putere mai mare chiar și decât cea atomică, având în vedere că avem ungerea din Ceruri, care nimicește orice forță.

            Cu toate acestea, este bine să începi de îndată să înfăptuiești lucrarea cu care Cel Atotputernic te-a însărcinat, fiindcă, într-o bună zi, vei da socoteală față de ceea ce ai făcut sau nu cu autoritatea ce ți-a fost dată în Numele lui Isus. Nouă ne-a fost dat titlul de emisari ai Împărăției Cerurilor. De avem nevoie, putem cere să ni se trimită 12 oști de îngeri sau oricâte ar fi necesar. Așadar, poartă-te ca un războinic al Adevărului.    

                                  

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!