Mesajul zilei

07/12/2018 - CU ÎNCREDERE ȘI FĂRĂ POTICNIRE

Atunci vei merge cu încredere pe drumul tău, şi piciorul nu ţi se va poticni

Proverbele 3.23

Nu există om căruia să-i nu-i placă drumul lin, știind că nimic rău nu i se poate întâmpla. Însă, majoritatea oamenilor nu reușesc, căci, neavând înțelepciunea sfântă, asta devine imposibil. Motivul este că oamenii, chiar și cei care-și spun că sunt evanghelici, nu dau atenție la ceea ce Cuvântul Domnului prevestește. Până și însemnați oameni în Dumnezeu hotărăsc lucrurile potrivit gândirii proprii, uitând să caute pe Tatăl.

            Formulele bunăstării și de reușită inventate de om nu au fost salvatoare și nici nu au adus rezolvare problemelor. Acestea sunt rezultatul minții omenești și, din cauza păcatului, sunt neeficace. Însă, cele pe care Dumnezeu le revelează în Scripturi nu au nici cea mai mică greșeală. De aceea, crede în ceea ce înțelepciunea sfântă îți revelează despre orice subiect, căci Domnul este Atotștiutor, iar sfaturile Sale ne vor duce întotdeauna spre reușită.

            Numai adevărata înțelepciune trebuie urmată, astfel încât, nu-ți pune viața în primejdie ascultând de spusele oricui. Uneori, ceea ce face omul poate da rezultate, însă, în majoritatea cazurilor este ca și cum te-ai juca de-a ruleta rusească. În timp ce, Cuvântul Domnului, ce a fost încercat (Psalmii 18.30), nu ne spune niciodată ceva ce nu ar fi adevărul deplin. Atunci, de urmezi ceea ce Verbul sfânt ți-a revelat inimii, vei avea reușită.

            Alt lucru foarte important : buna judecată – hotărârile Tatălui ceresc – te va păzi pentru a nu te lăsa prins în cursele vrăjmașului, ce nu aduc decât probleme. Diavolul știe că omul de neclintit în Isus își are mântuirea garantată și, de aceea, face apel la toate forțele pentru a-l îndepărta din prezența Domnului, crează probleme de toate felurile și le mărește, pentru ca acesta să renunțe la Cuvânt și să se poarte potrivit firii omenești.  

            Calea pe care Tatăl a pregătit-o pentru ca fiii Săi să o urmeze este eliberată de dureri, ce te-ar putea face să suferi în prezent sau în viitor, în cazul în care se abat de la Evanghelie. Astfel, umblând pe calea lui Dumnezeu, vei fi mereu ocrotit de puterea Sa. Semnul cum că umbli pe drumul binelui se cunoaște după modul în care trăiești.

            Cine nu reușește să-și stăpânească dorințele cade pradă depresiei, nu are liniște în căsnicie, trăiește plin de datorii și nu se bucură de fericire. Aceasta demonstrează că vrăjmașul a reușit în încercarea sa asiduă de a te înșela. Diavolul știe că, în Domnul, ai un viitor frumos și, de aceea, luptă din toate puterile pentru a te scoate din Împărăția dragostei lui Dumnezeu. Așadar, fă tot posibilul pentru a nu nesocoti voia Celui Atotputernic.

            Împlinește planul sfânt și urmează judecățile cele drepte ale Celui Preaînalt, căci asta va face ca piciorul tău, lucrul pe care-l hotărăști, să nu se împiedice de niciun obstacol ce îți va cauza cu siguranță greutăți. Adevărații credincioși arată prin modul în care trăiesc că ascultă de sfaturile Tatălui cel veșnic.  

 

                                   

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!