Mesajul zilei

10/12/2018 - PRIMEJDIE! PRIMEJDIE! PRIMEJDIE!

Voi însă nu mai sunteţi pământeşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.

Romani 8.9

O purtare pe care toți oamenii în Dumnezeu trebuie să o aibă este de a se strădui să nu trăiască potrivit dorințelor trupești. Cine trăiește după firea omenească nu îl bucură pe Domnul, nu are putere pentru a birui atacurile celui rău și nici nu se poate bucura de binecuvântările puse deoparte pentru cei care umblă cu adevărat în Domnul.

            Cine este pământesc trăiește îmbuibat cu ceea ce este lumesc și, de aceea, poate cădea în orice ispită. În plus, îi place să fie recunoscut ca atare, nu admite să nu i se acorde importanța pe care crede că o are și, din lăcomie, trufie și alte dorințe rele este capabil să se sacrifice pentru ceea ce consideră că înseamnă a sluji lui Dumnezeu. Fratele meu, de dorești să fii pe placul Domnului, trebuie să trăiești în Duh, fără trufie. Astfel, vei bucura inima Tatălui.

            Din nefericire, sunt mulți credincioși în care Duhul lui Dumnezeu nu mai locuiește. Acești oameni sunt primejdioși, fiindcă, susținând că sunt robi ai Domnului, cine nu este cu băgare de seamă va putea să se încreadă în ei. Însă, își va da seama imediat că și-a pus încrederea în persoana greșită. Putem să ne încredem numai în cel care urmează pașii lui Hristos; până la urmă, cei care umblă sub călăuzirea Cerurilor nu trăiesc pentru plăcerile acestei vieți, ci pentru slava veșnică.

            A lăsa Duhul Domnului să-ți sălășluiască în inimă este cea mai bună hotărâre pe care o poți lua, căci El nu te va face niciodată să fii împotriva voinței sfinte, ci te va călăuzi în tot adevărul (Ioan 16.13). Cu Sfântul Duh stăpân pe viața ta, vei învăța mai bine Cuvântul, vei fi mai puternic și cu nădejde în actul de a crede în Cel Preaînalt și, până la urmă, te vei remarca drept cineva care crede cu adevărat în Dumnezeul cel unic și căruia Îi slujești din plin.

            Ce primejdie mare este ca cineva să fie convins că un lucru vine de la Domnul, când, de fapt, nu vine de la El. În versetul pe care-l studiem, apostolul Pavel este foarte clar: cine nu are Duhul lui Hristos – Sfântul Duh – nu face parte din turma sfântă. Însă, analizează-te și, de crezi că nu Îl ai, caută sfinția Sa fiindcă cine nu este în Domnul va rămâne aici pe pământ, când El se va întoarce pentru a-Și lua norodul.

            Sfântul Duh este pecetea potrivit căreia ne aflăm în proprietatea sfântă. De fapt, cine Îl are este perceput ca aparținând Domnului. Aceasta înseamnă că diavolul poate ispiti pe acest credincios, dar nu va reuși niciodată să pună stăpânire pe el, fiindcă știe că de va încerca va fi cuprins de foc. De aceea, străduiește-te să nu superi pe Duhul lui Dumnezeu, căci, de El se va îndepărta de viața ta, fostul stăpân se va întoarce cu alți șapte tovarăși răi.

            Lasă-te pătruns de Sfântul Duh și vei birui orice luptă. Orice fiu al lui Dumnezeu trebuie să se umple cu Untdelemn sfânt. Astfel, așa cum cei dintâi apostoli erau preaplini de acest Duh, poți și tu să fii. Așadar, dacă vasul îți va fi cu totul umplut, nu va mai rămâne loc pentru nimic nesfânt.              

            Fugi de orice primejdie! Caută-l pe Domnul și cere Lui desăvârșirea Duhului Său.

                                                                                  

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!