Mesajul zilei

11/12/2018 - LASĂ-L PE DOMNUL SĂ LUCREZE PENTRU TINE

Cum niciodată nu s-a pomenit, nici nu s-a auzit vorbindu-se şi cum nici n-a văzut vreodată ochiul aşa ceva: anume ca un alt dumnezeu, afară de Tine, să fi făcut asemenea lucruri pentru cei ce se încred în El.

Isaia 64.4

Există un singur Dumnezeu adevărat. Ceilalți dumnezei, preaslăviți de alte religii, ori au fost creați de om, ori sunt duhuri rele ce lucrează ca atare. Nu trebuie să nesocotim religia nimănui, căci mulți își pun toată credința în ceea ce cred și, în plus, dacă îi vom necăji, putem închide calea către aceste inimi a Evangheliei, care, mai devreme sau mai târziu, va ajunge la acestea.

            În toate religiile, omul se străduie să-și bucure divinitatea prin ofrande, rugăciuni sau sacrificii, dar, în niciuna dintre ele, nu există făgăduințe de mântuire sau de înlăturare a păcatului. Numai în Evanghelie dreptatea lui Dumnezeu este revelată tuturor celor ce o aud, oricâte greșeli ar fi făcut, căci, când vorbește cuiva, Domnul a pregătit tot ceea ce este necesar pentru a-i aduce mântuirea.

            Bine este să slujești adevăratului Dumnezeu, Creatorul cerurilor și pământului, fiindcă El nu cere nimic omului, decât să-și pună încrederea în El. Este atât de ușor să fii binecuvântat, încât mulți preferă să încerce alte căi. Însă, adevărul este că numai Isus ne poate duce la Tatăl (Ioan 14.6). Din acest motiv, în El trebuie să ne încredem.  

            Dumnezeul nostru este deasemenea singurul care lucrează pentru cel care în El nădăjduiește. În orice religie, oamenii trebuie să facă ceva pentru a face pe placul ”dumnezeului” lor. Însă, adevăratul Dumnezeu nu cere nimic omului, decât să se încreadă în El și să nădăjduiască în făgăduințele Sale. Indiferent de dificultatea pe care un om o are de înfruntat, punându-și credința în Domnul, El va începe să lucreze pentru acesta.

            A nădăjdui împlinirea făgăduințelor sfinte este tot ceea ce avem nevoie pentru a bucura pe Tatăl nostru. Este zadarnică încercarea de a-I câștiga bunăvoința sfântă oferind Domnului ceva în schimb, căci, El nu Se vinde și nici nu acceptă vreo plată pentru ceea ce face. Până și slăvirea trebuie să vină de la El! Așadar, călăuzindu-ne în slăvirea Numelui Său, Cel Preaînalt ne arată un mod de a ține legătura cu El.

            Îl bucură pe Dumnezeu cel care hotărăște să-și ceară drepturile în Hristos. Astfel, începe să se bucure de tot ceea ce Cel Atotputernic spune că aparține celor care sunt primiți în familia Sa. Alt adevăr de cea mai mare importanță este că înaintea Lui nu se are în vedere fața omului (Romani 2.11). Astfel, toți cei care aud mesajul Evangheliei și îl acceptă au deschisă ușa către Tatăl.

            Cine primește pe Isus drept Domn și Mântuitor al vieții sale dobândește dreptul de a primi toate binecuvântările pe care Hristos le-a cucerit pentru umanitate când a fost răstignit pe Calvar. Așadar, oricine ai fi, asumă-ți chiar acum poziția în Hristos și fii un adevărat membru al familiei lui Dumnezeu!

 

           

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

           

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!