Mesajul zilei

20/12/2018 - CINE CREDE ARE AJUTOR ȘI SCUT

”Israele, încrede-te în Domnul! El este ajutorul şi scutul lor. Casa lui Aaron, încrede-te în Domnul! El este ajutorul şi scutul lor. Cei ce vă temeţi de Domnul, încredeţi-vă în Domnul! El este ajutorul şi scutul lor”.

Psalmi 115.9-11

Israel a fost călăuzit să creadă în Domnul, dar, când Dumnezeu Și-a împlinit Cuvântul, trimițăndu-Și Fiul pentru a aduce rezolvare tuturor problemelor poporului Său, autoritățile iudaice au comis cel mai mare păcat: acela de a respinge pe Isus, care îți este și va fi mereu Ajutor și Scut. Trebuie să fim cu grijă pentru ca inima noastră să nu fie încărcată cu treburile acestei vieți, nesocotind, astfel, Cuvântul pe care Tatăl ni-L trimite.

            Casa lui Aaron – familia sacerdotală – ar trebui să se încreadă în Domnul, dar nu a făcut-o, căci tocmai preoții nesocoteau pe Fiul Celui Preaînalt. Aceasta ne arată că nu are niciun rost dacă omul este credincios, își pune toată viața și tinerețea în slujba Domnului, dacă nu crede în Cel Atotputernic și nici în ceea ce Cuvântul Său spune. Fiii lui Aron aveau obligația de a îndeplini ceea ce era scris, ceea ce, până-n cele mai mici detalii, a fost împlinit de Dumnezeu. Dacă ar lucra cum se cuvine, ar avea pe Domnul drept Scut.

            Toți cei care spun că se tem de Numele Domnului sunt îndemnați să creadă în El. Chiar și așa, norodul din Ierusalim și-a schimbat cu totul gândirea. Înainte, strigau cu toții: ”Osana, Fiul lui David!”. Însă, o săptămână mai târziu, strigătul lor a fost: Răstignește-L! Răstignește-L! (Lc 23.21b). Câți de acolo nu juraseră că respectă Cuvântul lui Dumnezeu? Probabil, cu toții. Însă, îi este cu adevărat teamă de Domnul celui care respectă ceea ce este scris în Biblie. Toți cei care nu se încred în El cu adevărat își pierd ajutorul și scutul pe care Cel Atotputernic le-ar putut fi.

Cei care nu au încă pe Dumnezeu drept ajutor și scut trebuie să verifice dacă se încred în El cu adevărat. Mulți sunt cei care devin habotnici, dar, în ciuda sacrificiilor pe care le-au făcut din dorință proprie, nu sunt pe placul lui Dumnezeu – și cel mai rău este că își vor petrece veșnicia departe de Mântuitor. Numai cine se încrede cu adevărat în Cel Preaînalt, împlinind ceea ce spune Cuvântul Său, va primi ajutorul sfânt și ocrotirea Cerurilor. Este bine să te gândești la asta!

            Când ai fost în comuniune cu Domnul? Îți este El ajutor în viața de zi cu zi? Cum îți merge căsnicia? Dar propria conștiință? De vei începe să te încrezi cu adevărat în Tatăl, Îl vei avea drept Ajutor și Scut.

În Hristos, cu dragoste,

           

            R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!