Mesajul zilei

22/12/2018 - DUMNEZEU E DREPT ȘI ÎNȚELEPT ÎN LUCRĂRILE SALE

”Ei vă vor mângâia când le veţi vedea purtarea şi faptele şi veţi cunoaşte că nu fără temei fac Eu tot ce fac împotriva Ierusalimului”, zice Domnul, Dumnezeu”.

Ezechiel 14.23

Domnul a atras atenția asupra pedepsei ce va veni asupra Ierusalimului, dar a încredințat că unii oameni vor fi cruțați. Dumnezeul nostru lucrează mereu cu dreptate, căci știe să Se grijească de cel drept. De aceea, fă totul fără greșeală, însă, de se întâmplă să greșești, să nu rămâi în păcat. Cel mai bun moment de a reuși iertarea sfântă este imediat după ce ai comis păcatul. Chiar de vei greși de nenumărate ori într-o singură zi, Cel Preaînalt te va ierta de Îi vei mărturisi păcatul Lui.

            Prorocirea spune că cei ce vor fi cruțați se vor întoarce și, după ce le vor cunoaște purtarea și faptele, vor înțelege că nu a fost fără de motiv permisiunea de a nimici Cetatea Sfântă. Putem fi siguri că așa cum sare vrabia încoace şi încolo şi cum zboară rândunica, aşa nu nimereşte blestemul neîntemeiat (Proverbele 26.2). Cine se lasă amăgit de vrăjmaș și nu se căiește, va vedea într-o bună zi că va avea de dat socoteală. Așadar, de ce să nu te împaci cu Tatăl ceresc chiar acum, având în vedere că, peste puțin timp, va fi prea târziu.

            Trebuie să arătăm prin purtarea și faptele noastre că Domnul procedează drept în toate hotărârile Sale. Nu spera ca cineva să te facă să faci voia sfântă; cine are teamă de Dumnezeu trebuie să fie un exemplu. Greșelile nelegiuiților nu ne pot influența și îndepărta de Domnul, și, de aceea, de este nevoie să ne pierdem un prieten pentru a ne câștiga viața cea veșnică, nu sta să te gândești de două ori. Izbânda este sigură și garantată pentru cine își dă silința să umble înaintea Domnului, făcându-I voia fără nicio reținere.  

            Dacă, precum sarea pământului ne pierdem gustul, cum oare Domnul va da gust acestei generații (Matei 5.13)? Dumnezeu contează pe ajutorul tău pentru ca oamenii să respecte Cuvântul Său. Dacă Îl vei decepționa, vei plăti cu siguranță scump pentru cine s-a abătut de la calea dreaptă din cauza răului tău exemplu. Nimeni nu se poate pierde din cauza vreunei atitudini pe care ai luat-o. Cine dorește să fie printre cei mântuiți de Domnul nu se poate juca cu păcatul. Cei care trăiesc dăruiți lui Dumnezeu nu sunt niciodată uitați de El.

            Printr-o purtare exemplară, ceilalți oameni vor fi îmbărbătați și mulți vor fi cei care se vor lăsa de droguri, de necinste și de alte asemenea rele. Fii înțelept, căci vindecarea, izbăvirea și mântuirea celor rătăciți depind de ceea ce faci. Nu fi o piatră de încercare pentru nimeni (Matei 16.23 – ARA). În plus, cine slujește Domnului din toată inima, toate cererile îi sunt auzite.

 

În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!