Mesajul zilei

23/12/2018 - O RUGĂCIUNE PUTERNICĂ

”Iar Tu, Doamne, Dumnezeule, lucrează pentru mine din pricina Numelui Tău, căci mare este bunătatea Ta; izbăveşte-mă!”

Psalmi 109.21

În versetele anterioare, David spune o serie de blesteme ce vor veni asupra celui care se va ridica să-i facă rău. Teama sa față de Dumnezeu, considerându-L Domn peste toate, a făcut ca el să strige după ajutorul Celui Preaînalt. Pentru psalmist, dacă harul Celui Atotputernic va fi cu el va fi îndeajuns. Aceeași credință se află la dispoziția oricărui om care este primit în casa sfântă. Contează câtuși de puțin câți se ridică împotrivă-ți, cât și puterea pe care o au; dacă Dumnezeu este cu tine, niciun plan al vrăjmașului nu te va putea atinge.

            David s-a rugat pentru ca Domnul să fie cu el, căci, astfel, va avea izbândă în orice. Poartă-te la fel; în loc de a sta nemulțumit, cu inima plină de amărăciune și ură, cere lui Dumnezeu să fie cu tine. Trebuie să știi că, cu Tatăl alături, șiretlicurile celui rău nu te vor prinde, dorințele celor răi nu vor avea urmări, iar limba otrăvită nu va continua să fie folosită împotriva vieții tale, căci Domnul Se va griji de tot ce este spre binele tău. Cine are pe Dumnezeu cel nebiruit cu sine este biruitor în totul.

            El nu va putea să rămână fără ajutor, căci ceruse ca Domnul să-l ajute din pricina Numelui Său. Această rugăciune este foarte puternică. Dacă, într-o bună zi, vei crede că nu vei fi auzit, folosește alternativa psalmistului. Nimeni nu are cum să piardă vreo bătălie de folosește ceea ce atinge cel mai mult inima Tatălui nostru Dumnezeu – Numele Său. În acest Nume i-a ținut Isus pe toți cei care Tatăl Îi încredințase Lui. Cel mai bun lucru este că Isus continua să păstreze, în puternicul Nume al Creatorului, propriul Său Nume, pe cei care Îi sunt încredințați astăzi.

            Alt factor important de observat este credința pe care David o avea în îndurarea sfântă. Pentru psalmist, aceasta era bună. Încearcă să te gândești la cât de bun și săritor este Domnul în acest atribut sfânt; purtându-te astfel, și tu vei vedea cum îți crește credința în inimă pentru a striga după ajutor. Îndurarea Domnului este bună pentru a te accepta drept fiu, a te îmbărbăta, a te scuti de nereușite și de a te întări într-atât încât te vei elibera de gândurile negative ce nu încetează de a-ți spune că nu este scăpare. Amintește-ți mereu că îndurarea Domnului este bună și a fost pusă asupra noastră pentru a înfăptui transformarea de care avem nevoie.     

            Când cerem Dumnezeului și Tatălui nostru să fie cu noi din pricina Numelui Său, nu ne referim la ceva ce am făcut și, de aceea, merităm să fim ajutați, căci folosim argumentul cel mai puternic ce poate exista.

                       

            În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!