Mesajul zilei

24/12/2018 - SLAVĂ ȘI MĂREȚIE ÎN ACELAȘI TIMP

Strălucire şi măreţie este lucrarea Lui, şi dreptatea Lui ţine în veci!

Psalmi 111.3

Orice om care a venit pe lume este lucrarea Celui Preaînalt, nu contează dacă s-a născut într-o țară considerată creștină sau nu. Dumnezeu are un plan minunat pentru viața sa și, fără îndoială, El îl va îndeplini dacă omul ascultă de ceea ce El spune. A disprețui pe cineva din orice motiv este un afront adus Creatorului, căci, ca Ființă desăvârșită, Domnul nu ar crea pe nimeni din întâmplare sau pentru un scop rău. Propovăduind Evanghelia tuturor creaturilor, contribuim la rândul nostru pentru ca visul sfânt să se poată realiza.

            Cel care acceptă pe Isus drept Mântuitor nu o face din întâmplare. Înțelepciunea sfântă l-a făcut pe acest om să ieie hotărârea cea mai înțeleaptă din viața sa. Prin mijlocirea unei lucrări speciale, realizate de însuși Dumnezeu, omul este cuprins de harul sfânt și, de aceea, se poate spune că valoarea sa este foarte mare. A face pe cineva să ajungă la cunoașterea voinței Tatălui este lucrarea cea mai rodnică și importantă ce poate fi realizată.  

            În ambele lucrări, nașterea naturală și noua naștere, este slava și măreția Dumnezeului Celui Preaînalt și Creator. Domnul nu face niciodată economie de putere în lucrarea sa. În creația sa, când l-a făcut pe om, Cel Atotputernic Și-a folosit toată înțelepciunea. La nașterea cea nouă, de asemenea, El nu a lucrat altfel. Orice nou convertit este făcătura lui Dumnezeu, recreat în Isus Hristos. Prin lucrarea pe care Domnul a trebuit să o facă pentru a-i duce pe oameni la mântuire putem concluziona că suntem importanți pentru El.

            Creatorul tuturor lucrurilor este Dumnezeu cel drept. Când omul a păcătuit, Cel Preaînalt a trebuit să-l îndepărteze din prezența Sa. Așadar, pentru a fi din nou în comuniune cu Tatăl, El a trebuit să-Și trimită singurul Fiu, care ne-a purtat păcatele și a murit în locul nostru (Galateni 1.3,4). Astăzi, nu mai este nimic de făcut pentru a fi izbăviți de asupriri și de toată puterea vrăjmașului. Este de ajuns să acceptăm pe Isus drept Mântuitor și vom trăi potrivit ceea ce El ne învață prin Scripturi. Pentru ca asta să fie adevărat, Dumnezeu a făcut ca Isus să împlinească toată dreptatea pentru a ne aduce mântuirea.

            Dreptatea pe care Cel Preaînalt a realizat-o pentru a ne face astăzi mădulare ale Trupului lui Hristos dăinuie pentru totdeauna. Chiar dacă te-ai abătut de la cale și ai făcut ceea ce demonul a vrut, dreptatea lui Dumnezeu îți pomenește încă numele înaintea tronului Slavei. Profită de această binecuvântare și asigură-ți mântuirea cea veșnică.

 

            În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!