Mesajul zilei

14/01/2019 - TOTUL VINE DE LA DOMNUL DUMNEZEU

“Dar Domnul nu v-a dat minte să pricepeţi, nici ochi să vedeţi, nici urechi să auziţi, până în ziua de azi.”

Deuteronomul 29:4

Ceea ce am primit de la Dumnezeu nu este tot ce am putea obține. Pentru israeliți - cărora le-au fost dăruite multe revelații și care au văzut mâna binecuvântată a Domnului care a dăruit izbăviri minunate - nu li s-a dat capacitatea de a înțelege, de a vedea și a auzi până în ziua de azi, așa cum a spus Moise. Biserica lui Hristos are o poziție superioară Bisericii Vechiului Testament, deoarece Îl are pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, care a venit să ne învețe tot ce a fost scris și să ne spună ce s-a spus în Cer.   

Oamenii care încearcă să se compare cu robii Celui Preaînalt, care au trăit înaintea lui Iisus, sunt supuși aceluiași tratament. Cei care făceau parte din Vechiul Legământ nu erau izbăviți de păcate, nu înțeleseseră pe deplin Scripturile și, prin urmare, au trăit mai rău decât am trăit noi întru Hristos, Domnul nostru. Acestea nu sunt doar vorbe de dragul vorbelor, ci adevărul. În mod cert, suntem mai binecuvântați decât frații Vechiului Testament, pentru că Noul Testament este așezat pe făgăduințe mai bune (Evrei 8: 6).

Lucrul important de reținut este că Dumnezeu nu le-a dat o inimă pentru a înțelege acest lucru, dar El a pus acest dar la dispoziția noastră. Prin urmare, nu avem nevoie de ceva anume pentru a trăi plinătatea voii Sale, care nu ne-a fost acordată. Astăzi, dacă un frate întru Hristos nu înțelege ceea ce spune Cuvântul, el trebuie să se roage pentru ajutorul Domnului, căci probabil există o forță rea care îl împiedică să înțeleagă. Nici un creștin nu ar trebui să accepte să fie o excepție, pentru că nu există.

Dumnezeu nu a dat ochilor israeliților să vadă măreția lucrării Lui. Iisus Însuși a vorbit despre acest lucru, dar de când a început să propovăduiască Evanghelia, s-au deschis ochii celor care au fost martorii lucrării divine. Nu accepta să mergi fără să înțelegi ce a făcut Domnul în mijlocul omenirii. El a pregătit lucruri mărețe să le dea oricui dorește voia Lui. Persoana care nu poate să-și dea seama ce vrea Atotputernicul pentru ea și prin ea, fără îndoială, are nevoie de izbăvire.

Cei care nu pot auzi suava voce divină nu pot obține credința necesară pentru a face lucrarea Tatălui. Formula biblică pentru primirea credinței este prin auzire (Romani 10:17). Cum, deci, o vei primi dacă nu ai capacitatea de a o distinge. În anii mei de slujire, am văzut mulți oameni oprimați de spiritul surzeniei spirituale, care acționează la fel ca demonii ce provoacă surzenie fizică. În același mod în care aruncăm aceste lucruri, trebuie să-i alungăm pe cei care ne opresc înțelegerea.

Astăzi, în zilele Noului Testament, nu ar trebui să existe niciun impediment pentru cine este de la Dumnezeu, așa că nu lăsa dușmanul să te împiedice să fii o binecuvântare. Înțelege ce are Cel mai Înalt pentru tine, pentru a-L vedea cum lucrează în viața ta și pentru a asculta ceea ce vorbește, pentru că numai atunci vei reuși.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares.

Rugăciune

Domnul fie cu voi!