Mesajul zilei

15/01/2019 - TRĂIEȘTE DEPARTE DE PROBLEME

„Lucrarea neprihănirii va fi pacea; roada neprihănirii: odihna şi liniştea pe vecie.”

Isaia 32:17

Ori de câte ori ne este revelată o promisiune și înțelegerea noastră este luminată de drepturile noastre întru Hristos, dacă avem credință, vom trăi mai bine. Ar fi bine dacă nu am înceta să cerem Domnului să ne dea revelațiile divine pentru ceea ce este scris. Fără lumină, nu ne vom putea vedea drepturile și nu vom fi în siguranță; astfel, vom trăi rău. Când aflăm că ceva ne aparține, pur și simplu credem și se realizează.

Când acționăm cu credință, punem puterea lui Dumnezeu în acțiune. Dreptatea divină se exercită atunci când acceptăm revelația Domnului prin Cuvântul Său. Acum, nu există privilegii printre fiii lui Dumnezeu. Cel care crede în ceea ce i-a fost revelat și uneori determină împlinirea acestui lucru, face ca neprihănirea cerurilor să intre în funcțiune. În momentul în care invocăm, conform Cuvântului, puterea divină invincibilă intră în joc în beneficiul nostru.       

S-a spus că efectul acestui act de neprihănire va fi pacea. Acum, cel care face puțin din ceea ce i se arată nu poate să-I facă pe plac lui Dumnezeu. Numai cei care acționează prin credință îl fac pe Domnul fericit. Aceasta înseamnă că, dacă înțelegi că ți-a fost arătat ceva mic sau mare și crezi că va fi împlinit prin Numele lui Iisus, Atotputernicul va intra în acțiune în numele tău. Astfel, dreptatea Tatălui, fiind pusă în acțiune, vă va aduce odihna, pacea.

Analizând acest verset, vom vedea clar că Cel Înalt vrea să găsim o soluție pentru toate problemele noastre. Cel mai impresionant este faptul că este simplu să ne eliberăm de ceea ce ne oprimă. Ca atare, de ce continui să trăiești cu unele dificultăți, dacă este suficient pentru a pune justiția divină în acțiune? Cine nu își ia locul întru Domnul este departe de poziția pe care ar trebui să o ocupe, iar dușmanul „îl poate folosi și abuza”. Cu toate acestea, credinciosul loial și neînfricat dovedește că viața abundentă nu este o făgăduință în van.

Finalul versetului spune că punerea în acțiune a dreptății divine va aduce odihnă și pace pentru totdeauna, deci nu trebuie să ne certăm tot timpul cu diavolul. Dacă îți iei locul întru Hristos și îl mustri pe cel rău, acesta va dispărea. Nu vei mai suferi din nou de răul de care ai fost eliberat. Cu toate acestea, dacă inamicul încearcă să te asuprească din nou, rămâi ferm în locul tău cucerit întru Hristos. Fiul Celui Preaînalt a spus că persoana făcută slobodă de El va fi cu adevărat slobodă (Ioan 8:36).

Viața alături de Iisus îți va da putere pentru a depăși dificultățile. Nu lăsa îndoielile, lenea sau altceva să te ducă înapoi în mâinile diavolului. Fii neînfricat și sigur în credința în ceea ce spun Scripturile, căci astfel vei trăi alături de Domnul și departe de necazuri.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!