Mesajul zilei

18/01/2019 - CE AU DESCOPERIT EVREII

“Mâna Domnului era cu ei, şi un mare număr de oameni au crezut şi s-au întors la Domnul.”

Fapte 11:21

Persecuția care a urmat morții lui Ștefan a făcut pe mulți oameni ai lui Dumnezeu să se răspândească, dar nu toți au făcut-o din lașitate. Unii spun că Domnul i-a făcut să nu rămână în Ierusalim „brodând hainele sfinților”. Multe lucruri sunt îngăduite să ni se întâmple, așa că nu ni se împlinește întotdeauna voia. De fapt, tot ceea ce permite Cel Mai Înalt să ni se întâmple are un mesaj. Cei care trăiesc în prezența divină descoperă de ce sunt tratați astfel.   

Unii au plecat departe de Ierusalim, ajungând până la Fenicia, chiar și Liban; alții către Cipru și Antiohia, mult mai departe. Totuși, lucrul trist este că nu au spus nimănui despre Iisus, cu excepția evreilor. Probabil încă nu înțeleseseră că neamurile ar trebui să asculte mesajul. Cine știe, ar fi fost mai de succes dacă s-ar fi dus la ne-israeliți? L-au întrebat pe Domnul dacă să ducă sau nu Cuvântul la descendenții lui Avraam?

Printre ei erau oameni din Cipru și din Cirena, care erau mai înțelepți, pentru că, de îndată ce au venit în Antiohia, au predicat credincioșilor credința în Iisus (Faptele Apostolilor 11:20). Cei care au făcut acest lucru au descoperit ceva extraordinar: mâna Domnului a fost cu ei. Aceasta înseamnă că puterea lui Dumnezeu a făcut minuni între ei. Astăzi, același lucru se va întâmpla cu cel care crede în Cuvântul pe care Dumnezeu îi spune să-l anunțe. Robul adevărat va vedea că astfel Dumnezeu ]i va aduce puterea miraculoasă de a vindeca bolnavii, a alunga demonii și a face minuni. Nu mai trebuie decât să crezi în ceea ce este scris și să propovăduiești Adevărul celor pierduți.

Biserica din Ierusalim a trecut prin vremuri grele. Dintr-o dată, vestea bună a venit la frați. Faima acestei fapte a mișcat inimile apostolilor, care au trimis în curând pe Barnaba în Antiohia. Când a ajuns acolo, Barnaba s-a bucurat. Când un fiu al lui Dumnezeu își scutură mânecile și merge la lucru, el constată că a pierdut mult timp. Ah! Dacă poporul nostru ar fi respectat porunca Domnului! Dacă toată lumea și-ar fi deschis gura și ar fi anunțat că în Iisus există o soluție pentru problemele omenirii, am fi auzit despre minuni.

Șederea lui Barnaba în Antiohia a fost foarte utilă. Fiind un om bun, plin de Duhul Sfânt, el i-a îndemnat pe cei care erau interesați de Evanghelie să rămână fermi în Hristos din toată inima.

Aceasta ar trebui să fie și preocuparea noastră. Oamenii atinși de Domnul trebuie să fie încurajați să nu lase protecția mâinii divine, deoarece Cel care a început lucrarea bună în va trebui să o termine. Nimeni nu are o inimă deschisă pentru Evanghelie din întâmplare. De fapt, Dumnezeu are un scop pentru această viață și, dacă rămâi ferm în harul divin, care te-a atins cu Adevărul, vei fi foarte binecuvântat.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!