Mesajul zilei

19/01/2019 - NU IGNORA ACEST SFAT

„Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi.”

1 Petru 5:7

Oricât de îngrijorați am fi, nu vom putea să acționăm justiția divină decât dacă folosim armele pe care ni le dă și dacă urmăm îndrumarea Lui. Orice acțiune care nu se încadrează în limitele pe care le impune Cuvântul, chiar dacă este aparent justificată de cei nelegiuiți, este un act periculos și nefast. Numărătoarea lui David de către popor, de exemplu, a fost inspirată de Satana și, prin urmare, a trebuit să plătească scump (1 Cronici 21:1, 2 Samuel 24: 1). Crezi că Dumnezeu a pus acest fapt în Scripturi doar pentru a ști că și regele Israelului a făcut o greșeală? Fără îndoială, a făcut acest lucru pentru a ne avertiza să nu cădem în capcanele Satanei.

Tatăl nostru știe toate lucrurile. Dacă El permite ca vreo ispită să vină asupra vieții noastre, există un scop în ea. Dumnezeu l-a condus pe Iisus în pustie pentru a fi ispitit de diavol, dar Hristos nu a căzut. Scriptura spune că Cel Preaînalt nu va îngădui să fim ispitiți peste puterile noastre, ci ne va pregăti și mijlocul să ieșim din ea (1 Corinteni 10:13). Deci, putem înțelege că, cel puțin, Domnul măsoară capacitatea inamicului de a ne ispiti și capacitatea noastră de a-i ține piept. Dacă diavolul are mai multe șanse să ne înfrângă, Dumnezeu nu ne va lăsa să trecem prin această încercare.       

Deci, înțelege: ai deja capacitatea de a depăși orice ispită prin care treci; de aceea, nu Îl mânia pe Domnul, căci El așteaptă de la tine o atitudine și o decizie egală cu ceea ce a făcut Iisus când cel rău L-a ispitit în pustie (Matei 4: 1-10). Dacă treci printr-o încercare grea, ai credință în faptul că Dumnezeu îți va oferi scăparea. Nu te neliniști, gândindu-te că trebuie să faci ceva peste puterile tale și nu accepta minciuna adversarului pentru că această criză prin care treci nu se va sfârși. Curând, vei vedea cât de mult poate face credința în Dumnezeu.

Domnul are deja grijă să ai tot ce-ți trebuie pentru a trece peste această încercare. El este credincios și nu va lăsa niciodată pe unul din fiii Săi în mâinile diavolului. Dumnezeu a oferit deja și a pus în viața și credința ta tot ce ai nevoie pentru a deveni persoana victorioasă pe care înțelepciunea divină a planificat-o. Tot ce era necesar pentru victoria ta a fost deja acordat; prin urmare, Scripturile spun că în Hristos ești mai mult decât biruitor (Romani 8:37). Dacă ai credință că este adevărat, de ce să te îndoiești? Nu crezi că este timpul să iei o decizie și să îți afirmi drepturile?

Toți frații noștri din vremurile biblice, precum și cei care i-au urmat până în ziua de azi, au avut aceleași probleme cu încercările diavolului de a-i jefui de fericirea veșnică. Câțiva au fost duși de minciunile înșelătorului și au plătit scump. Același lucru se va întâmpla cu cei care nu acordă o atenție specială la ceea ce spune Dumnezeu. Cei care au fost credincioși în îndeplinirea poruncilor lui Dumnezeu s-au descurcat foarte bine în toate ambuscadele dușmanului. Acesta este un exemplu pentru noi să facem același lucru. Nu te lăsa păcălit, căci voia Tatălui pentru tine este să fii biruitor.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

           

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!