Mesajul zilei

20/01/2019 - CALEA NESPUS MAI BUNĂ

“Umblaţi, dar, după darurile cele mai bune. Şi vă voi arăta o cale nespus mai bună.”

1 Corinteni 12:31

Este bine să fim folosiți după darurile Duhului Sfânt, pentru că astfel toată lumea are foarte mult de câștigat, nenumărați păcătoși fiind izbăviți. Acum, o persoană cu acest privilegiu se bucură în sufletul său. Cu toate acestea, chiar fiind instrumentul lui Dumnezeu așa cum El mi-a permis, există încă în mine o tristețe pentru că nu am totul de la Domnul. Dovada este că atunci când aud că cineva a mers în eternitate fără mântuire, mă simt vinovat pentru că nu am avut mai multă iubire divină în viața mea, care ar fi putut duce o astfel de persoană în Împărăția lui Dumnezeu.

Cine este chemat la lucrarea de vindecare, așa cum a fost Iisus, va face un bine foarte mare omenirii. Cu toate acestea, acest dar lipsește dintre noi. Câtor oameni nu li s-ar fi tăiat picioarele, de exemplu, dacă robii lui Dumnezeu ar fi fost mai puternici în rugăciune? Ce se întâmplă cu femeile care își pierd sânii din cauza cancerului de sân sau oamenii care se nasc orbi, surzi și invalizi etc.? Vindecarea în Numele lui Iisus este posibilă, căci Cuvântul Domnului garantează că cei care cred în El vor face aceleași fapte pe care le-a făcut El (Ioan 14:12a).           

Cu toate acestea, chiar dacă cineva este pe deplin folosit de Atotputernic în lucrarea Sa, mai există un mod și mai bun de a cunoaște: dragostea lui Dumnezeu. Cu acest sentiment în noi și acționând liber, avem aceeași putere ca cea pe care a avut-o Hristos. Iisus nu numai că a vindecat bolnavii, dar a și alungat demoni și a făcut tot felul de minuni, ducând mereu oameni la Dumnezeu într-un mod care nu lasă nici o îndoială în legătură cu dragostea Tatălui din viața Lui.

Această cale excelentă ne-ar face să fim adevărați reprezentanți ai Raiului, pentru că am face aceleași lucrări pe care le-a făcut Învățătorul. Am putea câștiga colegii femeii samaritene, prietenii „Levisului” care așteptau invitația la Evanghelie, pe lângă tovarășii soldaților care aveau să fie convinși că Iisus nu este înșelător, căci cuvintele Lui urmau să-i schimbe pentru totdeauna. Câtă nevoie are Biserica de oameni cu această înțelegere a lucrării Domnului!

Dragostea face ca fiecare rob al lui Dumnezeu să aibă succes în misiunea sa. Astăzi, investim foarte mult, dar nu rezultatele sunt foarte mici, în timp ce lumea cade în mâinile dușmanului. Avem aroganța de a spune că suntem reprezentanți ai Cerului; dar nu avem sigiliul Celui Preaînalt, care este dragostea Sa în viața noastră. Unde sunt miracolele, procedura, cuvintele și rezultatele similare cu cele ale lui Iisus?

Trebuie să petrecem timp citind Cuvântul, meditând asupra lui și apoi făcând așa cum Învățătorul a făcut și ne-a învățat. Astfel, nu va rămâne nimeni nepăsător atunci când va vedea că suntem folosiți pe calea nespus mai bună.

 

         Întru Hristos, cu dragoste,

 

       R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!