Mesajul zilei

25/01/2019 - SFAT PENTRU TAȚI

Pedepsește-ți fiul , căci tot mai este nădejde, dar nu dori să-l omori.

Proverbele 19.18

Când ni se nasc copiii, suntem cuprinși de o fericire nesfârșită. Însă, cu trecerea timpului, unii dintre ei ne provoacă multă durere. Acest lucru se întâmplă fiindcă nu sunt învățați să le fie frică de Dumnezeu. Uneori, părinții se străduiesc să dea o bună educație copiilor, însă, aceștia învață mai mult din purtările noastre, decât din cuvinte. Vezi în ce măsură respecți Evanghelia, căci tot așa o vor respecta și urmașii tăi.

            Cuvântul lui Dumnezeu spune că, dacă îl vom învăța pe copil calea pe care trebuie să o urmeze, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea (Proverbele 22.6). Asta trebuie luat în serios. Nu înceta de a-i învăța pe copii, încă din primele zile de viață, învățăturile Cuvântului sfânt. Atât fiii naturali, cât și cei duhovnicești trebuie să fie văzuți ca niște făpturi care se desăvârșesc prin legătura directă cu Domnul.

Sunt părinți care se străduie din toate puterile să dea o bună educație copiilor lor, dar uită sau nu știu că cea mai bună învățătură se obține prin Cuvântul lui Dumnezeu. Fiii care nu O cunosc, când se confruntă cu vreo ispită, vor lua hotărâri ce îi va face pe părinți să cadă pradă disperării. Nu sunt puține familiile îndoliate din cauza copiilor care au primit totul din punct de vedere material, dar care nu au rezistat ispitei sinuciderii.

Omul este singura ființă care, pe lângă fiii naturali pe care îi poate aduce pe această lume, reușește să-i ducă pe alți fii în lumea lui Dumnezeu. Acest privilegiu se află la dispoziția tuturor, dar cei care nu dovedesc dragoste Tatălui, chiar de se vor strădui, nu vor reuși să-și mântuiască poporul. Fiii în duh au nevoie de asemenea să aibă un exemplu bun din partea părinților pentru a putea la rândul lor să apuce Calea cea dreaptă.

Dacă fiul tău natural sau cel pe care l-ai desăvârșit în Hristos greșește, nu înceta de a-l îndrepta. Acesta trebuie să înțeleagă că păcatul nu este un lucru ușor, ci, dimpotrivă, este arma iadului prin care i se ia omului dreptul la fericirea veșnică. Tatăl care nu-și pedepsește fiul nu îi face rău numai lui, ci și nesocotește porunca lui Dumnezeu. Este de datoria noastră faptul de a avea grijă de moștenirea Domnului; însă, nu exagera cu mustrarea, căci, de va fi prea mare, cel convertit va putea pieri în credință.  

            Fii mereu un tată responsabil. Învață să fii supus Cuvântului lui Dumnezeu, străduindu-te din toată puterea ca faptele tale să fie un exemplu demn de urmat urmașilor tăi. Cel Preaînalt nu îi va ține drept neprihăniți pe părinții iresponsabili. Cei care nu-și vor îndeplini rolul de buni părinți se vor căi amarnic.

            Atâta vreme cât fiul este în viață, există nădejde de mai bine. Așadar, folosește Nuiaua lui Dumnezeu – sfântul Cuvânt. Prin mijlocirea Sa, vei avea rezultate bune în a avea grijă de ai tăi.                         

                                               

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!