Mesajul zilei

29/01/2019 - CE E DE FĂCUT CU PACEA LUI HRISTOS

Pacea lui Hristos, la care aţi fost chemaţi ca să alcătuiţi un singur trup, să stăpânească în inimile voastre şi fiţi recunoscători.

Coloseni 3.15

Lumea caută pacea de care robii lui Dumnezeu nu sunt interesați, căci pacea pe care au dobândit-o aceștia este superioară celei pentru care umanitatea ar face orice ca s-o primească. Popoarele lumii ajung să cheltuiască sume enorme de bani în strădania de a găsi rezolvare problemelor oamenilor, dar, chiar și așa, nu-și găsesc pacea.        

            Faptul că un om încă nu a înțeles Cuvântul lui Dumnezeu se datorează unui văl ce i s-a pogorât peste față și nu-l lasă să vadă adevărul. Nu trebuie să ne certăm cu cei rătăciți, care sunt iscusiți în ale șireteniei, fiindcă lucrarea noastră este duhovnicească. Ceea ce fac acești șireți prin strădania lor ce nu poate fi trecută cu vederea nu va ajunge la niciun rezultat.

            Încă de când omul se află pe fața pământului, orice fel de lucrare omenească folosită pentru a nimici răul nu a funcționat și nici nu va funcționa – iar aceasta este pentru că numai pacea cea sfântă are puterea de a ne rezolva toate problemele. Ea este superioară oricărei dorințe a omului și este acea pace pe care Domnul o are. Dându-ne pacea Sa, El ne arată că nu există nevoia de a mai continua să căutăm zadarnic rezolvarea problemelor umanității. Drept este de a lăsa ca pacea lui Dumnezeu să ne stăpânească întregul duh.      

            Am fost chemați să ne bucurăm de pacea Dumnezeului nostru într-un singur trup. Așadar, este limpede că nimeni nu o va dobândi în viață dacă nu va face parte din Trupul lui Hristos. Cel care se duce la biserică – fiindcă îi place să asculte propovăduirea, să cânte cântări și să vadă tot ceea ce se petrece acolo – dar fără să se convertească, nu va putea primi pacea Domnului. În schimb, cel care face parte din Trupul lui Hristos este de la sine învăluit de pacea sfântă.

            Este important să lași ca pacea aceasta să-ți cuprindă inima, căci, astfel, nu te vei îndoi. Unii fii ai lui Dumnezeu nu permit să fie stăpâniți de ea și, de aceea, inima le este stăpânită de deznădejde. Cine nu-și lasă sufletul să fie călăuzit de pacea Domnului nu știe ce înseamnă să slujești Lui cu adevărat.

            Ni s-a poruncit să fim plăcuți, căci astfel vom bucura pe Tatăl. În același timp, nu putem fi mincinoși. Cei care nu se bucură de pacea lui Dumnezeu, dar se prefac a fi bucuroși nu vor fi acceptați, căci Cel Preaînalt urăște minciuna.        

                        Ce mai avem oare de făcut pentru a fi plăcuți Domnului și a avea o viață bună? Să urmăm ceea ce El spune pentru ca puterea sfântă să lucreze în noi și, astfel, îndoiala să nu ne mai macine. Pacea sfântă este un privilegiu dat celui care face parte din Trupul lui Hristos. Dacă nu ai luat încă hotărârea adevărată de a primi pe Fiul lui Dumnezeu, nu lăsa pe mâine, ci ia-o chiar acum, căci, astfel, te vei bucura de această pace!

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!