Mesajul zilei

03/02/2019 - DIAVOLUL A FOST NIMICIT

Astfel dar, deoarece copiii sunt părtaşi sângelui şi cărnii, tot aşa şi El Însuşi a fost deopotrivă părtaş la ele, pentru ca, prin moarte, să nimicească pe cel ce are puterea morţii, adică pe Diavolul.

Evrei 2.14

Motivul pentru care Isus a fost părtaș cărnii trebuie să fie înțeles de toți oamenii; astfel, vor afla cât nu a plătit Mântuitorul pentru lucrarea realizată de El pe crucea de pe Calvar. Hristos a lăsat slava Sa, puterile sale de la Dumnezeu, și a venit în lumea noastră pentru a fi unul din noi. Lupta Sa împotriva diavolului pentru a ne scoate din imperiul răului a fost mai grea decât oricare alta, căci Hristos a purtat în El bolile noastre.

Odată cu păcatul comis de Adam, omul a rămas în mâinile vrăjmașului și, atunci, moartea, firea lui Satana, a venit asupra întregii umanități – ceea ce înseamnă că ne-am născut cu o serie de greșeli. Însă, Fiul lui Dumnezeu a venit în această lume, intrând în mod legal pe ușă, pentru a ne scoate din împărăția întunericului. Acceptând ceea ce El a făcut pentru noi, Tatăl ceresc ne crează din nou în Isus și, astfel, devenim făpturi noi.           

            Hristos a biruit pe diavol într-o luptă pe viață și pe moarte. Mântuitorul a purtat suferințele noastre și durerile noastre le-a luat asupra Lui, fiind străpuns pentru păcatele noastre (Isaia 53.5). Trebuie să înțelegi următorul lucru: Dumnezeu a permis ca Fiul Său să sufere pentru păcatele noastre pentru a ne izbăvi de ele. Cel mai mic lucru pe care îl putem face pentru a mulțumi pentru o asemenea lucrare este de a ne izbăvi de toate relele prin credință.

            Învățătorul ne-a schimbat în întregime și de aceea nu trebuie să suferim nimic din ceea ce El a luat asupra Sa. Mai mult, în același verset din Isaia, prorocul spune că, prin rănile Lui am fost tămăduiți. Așadar, trebuie să ne comportăm ca atare și să nu acceptăm niciun rău pe care vrăjmașul dorește să ni-l aducă în viață. Dacă am fost deja tămăduiți prin rănile Mântuitorului, nu trebuie să-I cerem nicio vindecare.    

            Isus a nimicit pe diavol, nimicindu-i groaznicul imperiu al morții. Crede că acest lucru a fost făcut – căci a fost cu adevărat. Este evident că Satana va încerca să te îndepărteze de Cuvânt pentru ca apoi să te poată ataca. Însă, oricine se întărește în Scriptură nu va greși. Cuvântul lui Dumnezeu va fi înfăptuit întru veșnicie.

            Pentru a fi bun, important este de a te considera mântuit, izbăvit cu totul de lucrarea diavolului. Este în zadar să te rogi și să spui versetul din Isaia dacă, în străfundurile inimii, nu crezi în ceea ce Biblia spune și, astfel, nu-ți folosești drepturile. Până când oare nu vei da crezare lui Dumnezeu?          

            Tu ești cel care va hotărî când puterea sfântă va lucra pentru tine. Dar ia seama! De fiecare dată când îți amâni mântuirea, vrăjmașul se va întări și mai mult în viața ta. De aceea, du-te acum în rugăciune înaintea Domnului Dumnezeu, cere-ți iertarea păcatelor, cât și a ispitelor în care ai căzut, și nimicește răul, căci Cel Preaînalt poate lucra numai în cel care face legământ cu El.

           

În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!