Mesajul zilei

13/02/2019 - LENEVIA – CEEA CE ÎI DEOSEBEȘTE PE FIII LUI DUMNEZEU

Leneşul doreşte mult, şi totuşi n-are nimic, dar cei harnici se satură.

Proverbele 13.4

Prin versetul de mai sus, ni se spune motivul pentru care mulți frați sunt biruitori, iar alții înfrânți. Acest lucru nu ar trebui să existe, însă, din nefericire, sunt creștini care trec prin mari nevoi. Cel mai rău este că, prin modul în care trăiesc, aduc cea mai proastă mărturie Evangheliei, ceea ce face ca mulți oameni nici să dorească să audă Buna Vestire. Ori, mărturia noastră poate duce pe mulți oameni în Împărăția lui Dumnezeu.

            Lenevia este unul dintre atacurile cele mai reușite pe care cel rău le face asupra poporului lui Dumnezeu. Cei care se lasă stăpâniți de ea nu vor prospera niciodată și, astfel, nu vor putea arăta prin modul lor de viață că Dumnezeu este bun. A sosit vremea potrivită de a se ridica un popor doritor de lucrări bune, care să practice cu adevărat adevărul și, astfel, să trăiască departe de păcat, bucurându-se de viața îmbelșugată adusă de Isus (Ioan 10.10b).

            Prilejurile pe care leneșul le are sunt la fel cu cele ce se arată celor harnici. Ceea ce îl deosebește de cei care sunt biruitori este că lui nu-i place să citească Biblia, să se dăruiască unei cauze și nici să caute pe Dumnezeu cel viu. Nu există leneș care să nu se confrunte cu probleme în toate sectoarele vieții, însă, de regulă, în ochii săi, este așa cum trebuie să fie și, dacă nu reușește nimic, dă vina pe voia lui Dumnezeu.  

            Hristos ne-a învățat că cine caută găsește (Luca 11.9). Contrariul este de asemenea adevărat: cine nu caută nu găsește. Chiar dacă leneșul își petrece viața toată cerând sfințirea, va continua în păcat, căci Cuvântul este cel care sfințește, iar el nu-L caută. Rugăciunea sa poate părea la fel cu cea a celor mai dăruiți robi ai lui Dumnezeu, dar refuzul de a lucra după Scripturi și în rugăciune îl ține în ghearele celui rău.      

            Numai cei harnici Îl bucură pe Domnul, căci se străduie și reușesc să dovedească faptul că merită toată osteneala de a fi robul Celui Preaînalt. Pentru ei, nu există problemă fără rezolvare; sunt mereu pozitivi și hotărâți, căci cred în Cel Atotputernic, care a promis că nu-i va lăsa sau părăsi niciodată pe ai Săi (Evrei 13.5). Cine este harnic umblă cu sfântul Cuvânt pe buze și, când este ispitit, răspunde imediat cu ceea ce spune Domnul.

            Vom fi judecați de ceea ce am făcut sau nu cu ceea ce Scripturile spun. Dacă ne-am lăsat stăpâniți de lenevie și nu ne-am străduit să ne cunoaștem drepturile, nu vom ști ceea ce trebuie să cerem când vom fi atinși de vreo săgeată a diavolului. Atunci, în Ziua cea Mare, vom primi o judecată foarte grea.    

            Fii înfăptuitorul voinței sfinte. Dacă este nevoie, petrece mai mult timp citind Biblia și spunând rugăciuni. Nu înceta de a-ți face partea pentru ca minunea să se întâmple. Amintește-ți că purtarea ta poate mulțumi pe Dumnezeu sal, dimpotrivă, pe diavol. Fă numai ceea ce mulțumește pe Domnul. Creștinul harnic va face mereu ca diavolul să fie nemulțumit de modul său de a crede.  

           

În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie slăvit!