Mesajul zilei

16/02/2019 - AVANTAJUL DE A FI UN SLUJITOR CHIBZUIT

Un împărat are plăcere de un slujitor chibzuit, dar pe cel de ocară, îl atinge mânia lui.

Proverbele 14.35

Domnul, Tatăl nostru, este un Dumnezeu blând, căci El speră să Se bucure de faptele fiilor Săi. Aceasta se întâmplă când fiii Săi Îi slujesc cu chibzuială. Sunt sigur că nu există nimic mai bun în viață decât faptul ca Dumnezeu, care este desăvârșit, să Se bucure de purtarea noastră. Dacă asta se va întâmpla, suntem foarte puternici, căci bucuria Domnului ne este tăria (Ne 8.10), iar contrariul este de asemenea adevărat.

            Chibzuiala este o virtute care ne face să vedem primejdia și să ne îndepărtam de ea. În drumul nostru pe pământ, avem multa nevoie de această binecuvântare, căci vrăjmașul, care nu ne vrea binele, se va strădui întru totul pentru a strânge lațul în jurul nostru. Capcanele sale sunt mereu pregătite pentru a-i prinde pe cei care nu cred în ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu. Există mulți oameni care spun că sunt în Dumnezeu, dar care sunt prinși în lațurile vrăjmașului.

            Cel Preaînalt nu ne consideră drept niște roboți, dar, în această situație, dacă pășim numai pe unde Vrea El, nimic nu ni se poate întâmpla. Adevărul este că El se află mereu în jurul nostru pentru a ne ocroti și a ne arăta ceea ce vrăjmașul plănuiește să facă cu noi. Însă, trebuie să fim chibzuiți, pentru ca cel rău să nu reușească să ne prindă în laț.

            Slujitorii chibzuiți, văzând atacurile, iau imediat hotărârea înțeleaptă de a lua calea cea mai îndepărtată; astfel, nu vor cădea în păcat. Oamenii care nu acceptă ceea ce chibzuiala sfântă le arată nu încetează niciodată din a se împiedica și cădea, chiar dacă, mai apoi, se căiesc și cer Domnului să-i apere de atacurile ce sunt puse la cale împotriva lor. Să nu disprețuiești niciodată chibzuiala, căci, cu ea, vei face pe Domnul mulțumit.

            Cine nesocotește chibzuiala trebuie să se corecteze și să înceapă să se supună sfaturilor sfinte. Dumnezeu nu ne-ar atrage niciodată atenția asupra unui lucru ce nu ar fi destul de primejdios ca să ne îndepărteze de El. Dacă cineva iese de sub ocrotirea sfântă, se va afla imediat sub stăpânirea celui rău. De aceea, nu este bine să te joci cu adevărul.                

            Pregătiți-vă de ce este mai rău, voi, cei care nu dați importanță faptului de a cădea mereu în păcat, căci versetul pe care-l analizăm spune că mânia Domnului îi va atinge. Nu va fi deloc plăcut să fii atins de mânia sfântă. De ce oare să dai fericirea Tatălui nostru pentru mânia Sa? Numai cine nu este conștient de urmări face o asemenea faptă, nu este așa?

            Fără nicio îndoială, oamenii care bucură pe Domnul vor primi bunăvoința Sa și, astfel, totul le va merge din plin. Însă, cei care Îl vor mânia vor afla cât doare de mult să-și bată joc de un lucru serios, căci, atinși de mânia lui Dumnezeu, nu vor reuși să biruiască nicio bătălie și, chiar și cele mai neînsemnate lucruri vor fi o povară pentru ei.

 

                                   

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!