Mesajul zilei

21/02/2019 - VIAȚA CEA ASCUNSĂ

Căci voi aţi murit, şi viaţa voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu.

Coloseni 3.3

Foloasele de a-L accepta pe Isus drept Mântuitor sunt nenumărate. Unul dintre ele este de a fi mort față de păcat și departe de nelegiuiri și alte lucrări ale trupului, ceea ce este un lucru de la sine înțeles în viața oricărui om care Îl acceptă pe Domnul. Cei care au luat hotărârea de a sluji lui Hristos nu vor pieri, atâta timp cât se vor ține de Calea cea bună, altfel vor fi îndepărtați.

            Păcatul nu are stăpânire asupra creștinului, ci este un lucru comun ce se regăsește în viața celor care încă nu s-au convertit. Însă, sunt creștini care se lasă înșelați de greșeală; astfel, ies de sub ocrotirea sfântă și cad în mâinile osânditorului. Ispitele ce ne ademenesc nu sunt ceva nou, ci modul vechi al diavolului de a încerca să ne scoată din prezența sfântă. Pentru a te menține în preajma lui Hristos este de ajuns să nu dai atenție la ceea ce vrăjmașul îți arată.

            Cine este în Dumnezeu va fi pe vecie în afara puterii împărăției întunericului ; astfel încât, este necesar să ai mare grijă pentru a nu lăsa pe ispititor să pună din nou stăpânire pe tine. Ispitele sale reprezintă singurul mod de a fi scoși din prezența Tatălui. Cei care s-au uitat la ceea ce le-a fost oferit de diavol vor fi nimiciți mai devreme sau mai târziu. De aceea, nu accepta nicio ispită, chiar de pare a fi lucrul de care ai nevoie.

            Marele adevăr este că demonul nu reușește să ne găsească viața, căci aceasta este ascunsă cu Hristos. Cel rău își pune la cale capcanele, iar omul lipsit de înțelepciune cade în ele. Astfel, va fi cuprins de o patimă atât de puternică încât ajunge să-și schimbe modul de a vedea lucrurile, făcând ca cel care propovăduia împotriva păcatului să-l adopte acum și să-l practice.

            În pofida a tot ceea ce a fost făcut pentru noi și a faptului că suntem în Hristos, nu suntem izbăviți de ispite, ce vor exista atâta timp cât suntem în această lume. Nu te lăsa surprins dacă îți apar în viață dorințe din cele mai obscure, căci asta face parte din jocul diavolului pentru a te scoate din ascunzătoare și să te înrobească din nou. Spune pur și simplu ”nu” la tot ceea ce este necurat duhovnicește și vei vedea cât este de prețios faptul de a fi sfânt în Domnul.

            Nu accepta ispita, fiindcă îndărătul ei se află cea mai grea robie. Există creștini ce sunt robi ai patimilor cărnii și dorințelor păcătoase, care se vor exclude astfel de la mântuirea cea veșnică. Spunând ”da” la ceea ce vrăjmașul îți arată, spui ”nu” marii mântuiri realizate de Hristos pe Calvar. Cel mai rău este că greșeala – mică sau mare – va face ca diavolul să aibă acces la tot ceea ce îți aparține. Atunci, te va asupri într-un asemenea mod încât îți vei dori de îndată să apuci pe calea altei vieți. Însă, vei avea parte numai de suferință.

Gândește-te bine: nu merită să dai fericirea veșnică pentru un dram de plăcere lumească, care nu va dăinui în veac.              

                                                           

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

 

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!