Mesajul zilei

27/02/2019 - SFATURILE BUNE

De ce cântăriţi argint pentru un lucru care nu hrăneşte? De ce vă daţi câştigul muncii pentru ceva care nu satură? Ascultaţi-Mă dar, şi veţi mânca ce este bun şi sufletul vostru se va desfăta cu bucate gustoase.

Isaia 55.2

Mulți sunt sunt cei care risipesc averi în strădania de a avea pace, sănătate, belșug și fericire în căsnicie. Fiii lui Dumnezeu, care practică Cuvântul, au obligația de a reuși lucrul de care au nevoie prin credință. Prin modul de viață, aceștia trebuie să dovedească diferența între cei care practică credința și cei care nu o fac. Autoritatea lor trebuie văzută prin faptele lor.

            Căutarea fericirii este imensă. Unii oameni cheltuie mulți bani pe anunțuri religioase, cum ar fi, de exemplu, cele folosite în magia neagră. Acest fel de credință îi aruncă pe cei care se încred în ea în lumea duhului celui rău. Oamenii care se dedau acestor practici decad din rău în mai rău, căci ”un val cheamă un alt val” (Psalmi 42.7a). Cel mai rău este că aceștia plătesc mult pentru a scăpa de greutăți, dar nu reușesc nimic. De fapt, diavolul este rău până și cu cei care își dedică viața lui.

            Sunt unii oameni care se duc rareori în casa lui Dumnezeu și au drept scuză – pe lângă prețul mare al biletului de autobuz – faptul de a dori să aducă ofrande, dar neavând mijloacele financiare necesare. Astfel, le este rușine și se duc la adunări numai când situația financiară li se îmbunătățește. Însă, Dumnezeu nu Se bucură de cel care lasă ca vreun obstacol să-l împiedice să se ducă în casa Sa.

            Creștinul bun, cel care vrea să învețe mai mult, trebuie să-și investească rezultatul muncii sale în lucrurile firești ale vieții și, mai ales, în înțelegerea duhovnicească. Acest rob al Domnului cumpără cărți despre credință, CD-uri cu imnuri religioase și fac cursuri care îi fac să afle tainele celor biruitori. A cheltui banii, rezultatul muncii de-o viață, pe lucruri ce nu au sprijinul lui Dumnezeu este simplă vanitate.

            Taina reușitei este faptul de a auzi pe Tatăl cu atenție, cu dorința de a învăța și, odată învățate toate aceste lucruri, să înfăptuiești ceea ce Dumnezeu însuși te-a învățat. Cine nu îndeplinește ceea ce a dobândit prin Cuvânt, nu va reuși niciodată să se izbăvească de atacurile iadului. Până la urmă, Cel Preaînalt îți dă puterea de a nimici toate lucrările lui Satana.

            Toți fiii lui Dumnezeu trebuie să se hrănească și să se bucure de ceea ce este bun. Ce este oare bun pentru tine să mănânci ? Fără îndoială, ”carnea” din trupul afânt al lui Isus, Cuvântul lui Dumnezeu. Cel care se hrănește cu carnea Sa, are viața Domnului, care îl face puternic și gata de orice lucrare bună.

            Tatăl dorește ca sufletul să ți se umple de energia Sfântului Duh, să fii mereu vesel și binedispus. Domnul nu a planificat, și nici nu acceptă ca unul dintre fiii Săi să cadă în mâinile vrăjmașului. El îi iartă pe cei care cad, îi ridică pe cei obosiți și mărește puterea celui slab (Isaia 40.29). Dumnezeu vrea să te folosească pe tine!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!