Mesajul zilei

02/03/2019 - NU GRĂI ÎNȘELĂCIUNI

“Că atâta vreme cât voi avea suflet şi suflarea lui Dumnezeu va fi în nările mele, buzele mele nu vor rosti nimic nedrept, limba mea nu va spune nimic neadevărat.”

Iov 27:3,4

Patriarhul Iov L-a slujit pe Dumnezeu cu credință, deși a fost atins de însuși Satana. Acest rob al lui Dumnezeu și-a recunoscut greșelile și, prin urmare, a fost eliberat de orice nenorocire care i s-a întâmplat și a primit dublu ce a pierdut. Cu toate acestea, cea mai mare lecție învățată din suferința sa a fost hotărârea de a nu-și nega credința în Dumnezeu, nedând astfel inamicului posibilitatea de a continua să-l asuprească.       

Iov a luat decizia înțeleaptă care l-a făcut să rămână ferm în luptă, pe care a câștigat-o cu mult efort. Deciziile pe care le luăm în inimile noastre și pe care le cuvântăm ne leagă sau ne eliberează de legăturile rele. Luptă-ți toate bătăliile mărturisind și crezând ceea ce spune Domnul despre poziția ta întru Cuvântul Său. Astfel, vei fi învingător.

Respirația sufletului nostru este credința! Aceasta ne-a fost dată de Dumnezeu și, practicând-o, putem să facem voia Lui și să ne opunem uneltirilor diavolului, care dorește să ne scoată din prezența Preaînaltului. Credința ne unește cu Domnul și, prin ea, devenim puternici și capabili să luptăm împotriva dușmanului și să-l învingem. Chiar dacă pare invincibil, nu te teme de el, căci credința te va face să lupți cu superioritate împotriva forțelor care te atacă.

Duhul lui Dumnezeu va ieși din tine doar atunci când decide Dumnezeu; deci, nu trăi cu teama de moarte, căci în viața celui care-L slujește pe Tatăl, nu are putere. Fiii Domnului au învins puterea infernului și a morții în sine. Trecerea noastră de la această viață la cealaltă va fi glorioasă.

Ia decizia înțeleaptă de a nu-ți lăsa gura să rostească lucruri nedrepte. Cei care nu Îi sunt pe plac lui Dumnezeu, îi sunt pe plac celui rău. Trebuie întotdeauna să-i facem în ciudă dușmanului cu fericirea noastră. Dumnezeu Se bucură de determinarea noastră de a trăi în credință, acționând asupra Cuvântului Său și asumându-ți binecuvântările pe care El le-a cumpărat pentru cei care cred.

Mărturisirea negativă, în care recunoști că nu poți face față și depăși ispitele, este unul dintre cele mai grave lucruri pe care le poți face. Chiar dacă ai căzut în cel mai rău păcat, nu da diavolului dreptul să te distrugă pentru totdeauna. Dimpotrivă, apropie-te de Domnul în rugăciune, mărturisește-ți greșeala și fii ferm în ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu dezvăluie inimii tale. Astfel, vei fi readus în comuniune.

 Nu spune înșelăciuni; dacă o vei face, El va deveni stăpânul vieții tale. Cine spune ceea ce îi place diavolului să audă, se îndepărtează de la Dumnezeu. Trebuie să ne unim cu Domnul și să nu dăm niciodată dușmanului plăcerea de a auzi cuvintele sale cum ies din gura noastră. Mărturisește întotdeauna ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu spune că este locul tău întru Hristos, fii puternic, revedicându-ți drepturile și astfel vei fi victorios în toate lucrurile.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

           

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!