Mesajul zilei

03/03/2019 - GRIJĂ MARE CU CEI CARE NU-L SLUJESC PE DUMNEZEU

“Umblă încoace şi încolo după hrană şi petrec noaptea nesătui.”

Psalmi 59:15

Aceasta este calea celor care nu Îl slujesc pe Dumnezeu. Descrierea unor astfel de oameni se potrivește mai bine decât crezi. Pot spune că mulți din cei care pretind că sunt fii ai lui Dumnezeu sunt descriși în revelația acelui cuvânt. Mulți sunt cei care se înșală singuri cu ceea ce fac, deoarece cred că îndeplinesc lucrarea Domnului. Există chiar cazuri de lideri care cred că lucrarea divină le aparține.          

Nu contează dacă cineva spune că este rob al lui Dumnezeu; dacă acționezi așa cum este descris mai sus, va veni ziua când se va arăta adevărul. Cei care nu se supun standardelor Scripturii sunt egali cu dușmanii credinței. Atitudinea unui individ arată dacă este sau nu cu Domnul. Cei care se lasă afectați de succes, de răspunsurile la rugăciunile altora, nu sunt îndrumați de Duhul Sfânt, ci de spiritul invidiei.

Dacă un prieten al tău refuză să trăiască în lumina Cuvântului și nu respectă poruncile, el nu trebuie să fie prietenul tău. Cel mai bine este să fugi de toți cei care refuză să asculte de Domnul; căci la căderea nopții vor veni să caute de mâncare. Nici măcar nu trebuie să fie noapte de-a binelea, că ei vin cu tot apetitul, dispuși să facă orice pentru a obține ceea ce doresc. Cine îi va lovi va avea de suferit.

Cel mai bine este să Îl slujești pe Dumnezeu din toată inima, iar în timp ce dormi, pâinea ta va fi pregătită. Nu îți face griji pentru necazuri, pentru că nu vei fi părăsit. Ar putea părea chiar că ești deconectat de la Domnul, dar asta nu se va întâmpla niciodată. Dumnezeu lucrează pentru cel care se încrede în El, așa că nu este nevoie de sacrificii, penitențe sau orice efort pentru ca Tatăl să lucreze pentru tine; doar să ai încredere în El.

Pe de altă parte, ferește-te de cei care nu respectă Cuvântul lui Dumnezeu. Când decid să obțină ceea ce au nevoie pentru a supraviețui sau pentru orice alt scop, sunt capabili să facă fapte rele, să fie răi și trădători. Într-adevăr, duhul rău care îi înșală îi influențează și îi determină să acționeze ca adevărați subiecți ai imperiului rău.

Vai de cei care cad în pierzanie. Pentru că ei nu vor să își repare relația cu Dumnezeu atunci când vine noaptea - când nu pare să existe nicio profeție și pare că Domnul nu vorbește cu ai Săi - ei se îndreaptă spre pierzanie, încercând să își satisfacă nevoile bizare. Din moment ce nu reușesc niciodată, ei continuă să facă rău și, prin urmare, nu își găsesc niciodată pacea.

Pentru că nu realizează cât rău fac nu au nici un respect față de Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă ascultă ceea ce grăiește Domnul, în scurt timp, situația lor se va îmbunătăți. Cu toate acestea, pentru că ei continuă să fie iresponsabili, preferând să meargă în afara planurilor Maestrului, această revoltă nu le va permite să fie ajutați în petițiile și hotărârile lor.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!