Mesajul zilei

05/03/2019 - ROBUL LUI DUMNEZEU NU ESTE NICIODATĂ LUAT PRIN SURPRINDERE

“ Şi împăratul a zis: Duceţi-vă şi vedeţi unde este, ca să trimit să-l prindă." Au venit şi i-au spus: Iată că este la Dotan.”

2 Regi 6:13

Oamenii care nu îl slujesc pe Domnul iau deseori decizii copilărești. La ce a folosit faptul că omul lui Dumnezeu a fost arestat? Fără îndoială, Preamăritul, care îl folosea în felul acesta, urma să îl folosească ori de câte ori este necesar. Robii Domnului nu cad niciodată, decât dacă face parte din scopul divin. Acum, Dumnezeu își apără fiii, astfel încât nici unul din ei să nu se teamă de deciziile celor care nu Îl respectă pe Atotputernicul.

Regele Siriei s-a săturat să-și vadă planurile dejucate și soldații luați prin surprindere. Fratele meu, va fi întotdeauna așa cu cei care trăiesc în răzvrătire și nu-I dau lui Dumnezeu locul potrivit în viața lor. Dacă cerem ajutorul oricărei alte ființe este ca și cum „ne-am da cu capul de pereți” căci nu există alt motiv sau altă persoană care să ne poată salva. Numai Domnul este Dumnezeu!

Tatăl, chiar și astăzi, Își poate folosi robii, așa cum a făcut cu proorocul Elisei și cu alții care I-au făcut voia. Exemplele biblice nu au fost scrise pentru a lăuda pe cei care s-au lăsat folosiți de Dumnezeu, ci pentru a ști că Dumnezeul care i-a folosit este Dumnezeul nostru și, prin urmare, dacă este nevoie, vom fi, de asemenea, folosiți pentru slava Lui.

Dacă ar exista mai mulți robi dedicați Cuvântului și rugăciunii, lucrarea divină se va extinde rapid. O mare greșeală a celor care încep să fie folosiți de Domnul este că profită de ungere în propriul lor beneficiu. De ce cineva chemat să îndeplinească slujirea divină trebuie să intre în politică? De ce unii ar da totul pentru a face parte din Academia de Litere, alte asociații seculare sau chiar să plătească pentru o diplomă?

Scandalurile raportate în zilele noastre sunt fructe ale vieții care nu veghează. Diavolul, potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește și caută pe cine să înghită (1 Petru 5:8). Lucrul trist este că a înghițit mulți oameni care ar trebui să strălucească în lumina divină, dar se trezesc prizonieri ai păcatelor trupești și necinstei. Mai rău este că mulți dintre ei nu se trezesc.

Un lucru este sigur: diavolul vrea să te scoată din prezența lui Dumnezeu și să te facă să îți pierzi mântuirea. Să nu te îndoiești deloc că dorința de ură este făcută de demoni, deoarece aceștia încearcă tot timpul. Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul este plin de râvnă, dar trupul este neputincios. (Marcu 14:38).

Regele nu a înțeles că Elisei va asculta și noua sa decizie. Este adevărat că oamenii care nu sunt îndrumați de Dumnezeu pot lua decizii imature. Fără îndoială, Preamăritul urma să dezvăluie profetului noile planuri ale regelui. Oricine trăiește în prezența Domnului nu va fi niciodată luat prin surprindere.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

           

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!