Mesajul zilei

06/03/2019 - LUCRĂRI PE CARE DOMNUL LE FACE NOAPTEA

“Au plecat, dar, în amurg să se ducă în tabăra sirienilor. Și când au ajuns la intrarea taberei sirienilor, iată că nu era nimeni.”

2 Împărați 7:5

Situația lui Israel nu era bună în zilele în care propovăduia Elisei. Când conducătorul națiunii nu Îl slujește pe Domnul, întregul popor suferă. El poate chiar să aibă succes în unele domenii, dar fără îndoială, diavolul îl va face să sufere în multe feluri. Astăzi, în națiunile bogate, rata sinuciderilor este extrem de ridicată; în altele, prevalează promiscuitatea și consumul de droguri. De fapt, acolo unde nu există respect pentru Dumnezeu, există întotdeauna fapte rele.

Acest verset este parte din povestea eliberării pe care Dumnezeu a dat-o poporului Său. În acel moment, asediul armatei siriene îi adusese pe oameni la sărăcie lucie. Din cauza foametei severe, două mame au făcut un pact macabru de a-și ucide copiii pentru a se hrăni.. Când împăratul a auzit acest lucru, și-a rupt hainele (2 Împărați 6: 24-30).

Cu toate acestea, patru leproși au primit inspirația de a se arunca în tabăra sirienilor (2 Împărați 7: 3). Credința este o poruncă divină, pentru ca noi să o punem în aplicare fără să ne gândim la obstacole. Ei nu știau că marșul de credință pe care aveau să-l facă va îngrozi forțele inamice. Așa se întâmplă mereu, deoarece cei pierduți nu au nici o bază pentru a fi fermi în deciziile lor. Toți cei care ascultă de impulsurile date de Domnul vor aduce la disperare pe cei care se încred în ei înșiși sau în dușman.    

Cei răi nu au cum să reziste vreunei presiuni, deoarece nu Îl au pe Domnul ca cetate, refugiu sau ajutor. Deci, cea mai înțeleaptă decizie pe care o vor lua este să fugă pentru a se salva. De fapt, ei vor fugi chiar dacă nu îi urmărește nimeni. În schimb, oamenii care au încredere în Cel Preaînalt au o forță de neatins. Slujirea robilor lui Dumnezeu este însuși Domnul.

Nu este nimic mai important decât să crezi în Tatăl. Cel care ascultă de El descoperă că El a luptat în locul său și acest lucru se întâmplă în toate bătăliile. Așa că încearcă să ai încredere în ceea ce spune Dumnezeu și să vezi cât de iubitor și puternic este El. Cu ajutorul Atotputernicului, pur și simplu vei deveni câștigător în toate domeniile.

Fiecare profeție pe care Tatăl nostru ne-o pune pe buze trebuie să fie exprimată cu credință și hotărâre. Elisei nu a tremurat când a spus că, în ciuda foametei care a predominat în acele vremuri, va fi atât de multă abundență, încât prețurile la alimente ar fi „o nimica toată”. Dacă ar fi ezitat, miracolul nu ar fi avut loc; totuși, el a fost ferm și încrezător. De aceea, Cel Preaînalt Și-a respectat Cuvântul, și astfel a venit abundența așa cum a fost profețit.

Nu-ți fie teamă să grăiești ceea ce poruncește Domnul. Când este de la Dumnezeu, profeția este împlinită în cele mai mici detalii. Tatăl se asigură întotdeauna că poporul Său are cele mai bune lucruri, atâta timp cât își doresc și ascultă vocea Lui. Așa că fii credincios Celui care te-a chemat să aparții Trupului lui Hristos. Vei fi uimit de ce va face Dumnezeu pentru tine.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!