Mesajul zilei

07/03/2019 - AVANTAJELE DE A FI NEPRIHĂNIT

“Căci Tu binecuvântezi pe cel neprihănit, Doamne, şi-l înconjori cu bunăvoinţa Ta, cum l-ai înconjura cu un scut.”

Psalmi 5:12

Sunt nenumărate avantajele de a fi un practicant al Cuvântului lui Dumnezeu. Este foarte trist când o persoană nu-L cunoaște pe Domnul și astfel nu poate fi îndrumată de El, ci este condusă de forțele întunericului. Cei nemântuiți nu au garanția pe care cei care cred în Hristos o au, pentru că sunt dominați de rău. Pacea este disponibilă numai pentru cei născuți din nou (Ioan 3: 3), pentru că vechea inimă se va rupe dacă a fost reparată.            

Dacă Îl slujești pe Dumnezeu, vei vedea că viața ta va cunoaște mari beneficii. În selectarea noilor angajați, bunul angajator va dori să aibă în compania lui oameni care se tem de Domnul, pentru că fără îndoială ei vor fi colaboratori mai buni. Dacă Îl slujești cu adevărat pe Hristos, poți fi folosit ca unul dintre acei tineri evrei, care au fost aduși în Babilon, pentru că s-au făcut remarcați față de restul (Daniel 1:1-7).

Un alt beneficiu al celor care Îl slujesc pe Dumnezeu este conștiința împăcată, pe care nu o condamnă niciodată; dimpotrivă, îi încurajează să continue pe calea cea bună. Astfel, dorm mai bine, lucrează mai bine și niciodată nu-l lasă pe diavol să-i folosească pentru scopurile sale rele. Ca sarea pământului (Matei 5:13), fiul lui Dumnezeu poate să nu permită ca această lume să decadă mai mult, pentru că este folosit în răspunsul de care toți au nevoie în fața atacurilor infernale.

Cel mai bun lucru este declarația lui Dumnezeu însuși, care va binecuvânta pe aceia care Îl ascultă. Dacă ești neprihănit, vei îndeplini cu plăcere misiunea pe care ți-o dă Domnul și nu te vor deranja pietrele de pe drum, căci le vei îndepărta cu succes. Cel neprihănit știe dinainte că va fi binecuvântat în tot ceea ce face.

Cu binecuvântarea divină care se varsă în viața ta, nu ai de ce să te temi sau să nu ai curajul să înfrunți noi provocări. Ca și Caleb, mărturisește că puterea ta nu a scăzut odată cu vârsta și că vrei îndeplini misiunea încredințată. Faptul că simți bucurie pentru că ești un instrument în mâinile Domnului dovedește că ești neprihănit.

Un alt lucru care trebuie avut în vedere este faptul că, de vreme ce Înaltul a promis că-i va implica pe toți cei care acționează în conformitate cu ceea ce poruncește El prin vocea Sa, Cuvântul Său, consideră-te imun la atacurile dușmanului și, în același timp, apt să îndeplinești planurile minunate trasate de Dumnezeu pentru viața ta.

Nu uita că orice armă făurită împotriva ta va fi fără putere (Isaia 54:17). Dumnezeu a promis să te înconjoare cu bunăvoința Lui, să-ți ofere mijloacele pentru a trăi în sfințenie, fără nici o condamnare, astfel încât dușmanul să fie rușinat în viața ta. În cele din urmă, Domnul a fost atât de mulțumit de tine încât S-a limitat la slujirea ta și vocea Sa pentru a vorbi cu oamenii.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!