Mesajul zilei

09/03/2019 - POCĂINȚA NU ESTE OPȚIONALĂ

“Dacă cel rău nu se întoarce la Dumnezeu, Dumnezeu Îşi ascute sabia, Îşi încordează arcul şi-l ocheşte”.

Psalmi 7:12

Nu este de datoria individului să decidă dacă să-L accepte pe Domnul sau nu. Când se întâmplă acest lucru, Dumnezeu a decis să-i dea ocazia de a scăpa de suferința veșnică. Cine nu acceptă această șansă Îl nemulțumește tare pe Domnul, deoarece respinge posibilitatea de a fi fericit pentru totdeauna și, astfel, de a pune capăt autorității diavolului asupra vieții sale. Acum, Cel Preaînalt nu va lua drept nevinovat pe acela care nu acceptă darul Său.

Iisus a spus că nimeni nu poate merge la Tatăl decât prin El (Ioan 14: 6). Şi când va veni El, va dovedi lumea vinovată în ce priveşte păcatul, neprihănirea şi judecata.(Ioan 16.8) Deci, actul de ignorare a invitației sfinte este cea mai mare neghiobie pe care o persoană o poate face vreodată. Cine refuză oferta divină, iubește mai mult păcatul decât neprihănirea lui Dumnezeu. Ceea ce îl așteaptă este judecata care va fi fără milă.

Prin cuvintele: „Dacă cel rău nu se întoarce la Dumnezeu...", Domnul spune că nu se așteaptă ca cineva să refuze, deși știe că mulți vor refuza invitația Lui. Este important să ne amintim că Dumnezeu se luptă pentru ca toți oamenii să fie mântuiți (1 Timotei 2: 4) și, ca Tată, El a pregătit deja cerurile să îi primească. Dar El nu îi va lua acolo fără să fie convertiți, iar această decizie este un act foarte personal. Soarta celor care refuză oferta divină va fi pierzania.

Pe cei care resping oferta Preamăritului îi avertizează că Își va ascuți Sabia Sa, care este un simbol al Cuvântului Său. Vezi tu, Cuvântul pe care Domnul îl trimite - prin care simți că trebuie să te pocăiești și pe care din pură răutate refuzi să-l împlinești - te va judeca în Ziua cea mare - îți va arăta de fiecare dată când te-a convins de greșeală și de fiecare dată când din motive iraționale, nu L-ai acceptat.

Ce tragedie! Într-o zi, Dumnezeu, Creatorul cerurilor și al pământului, al întregului univers, al tuturor lucrurilor descoperite și al celor care vor veni la lumină, în ciuda faptului că este Atotputernic, se îngrijorează de viitorul tău și, de aceea a trimis un Cuvânt înțelept care să-ți dea mântuire, dar nu l-ai acceptat. Astfel, Își ascute Sabia, pregătind-o pentru ziua judecății.

Poate că, dintr-un motiv sau altul, nu simți că ai nevoie de ajutorul Domnului sau că acest avertisment ți se adresează. Știu că mulți din cei care aparțin poporului lui Dumnezeu sunt în păcat, crezând că Cel Preaînalt va fi „bun” cu ei; unii practică chiar și o slujire. Indiferent cine ești, nu lăsa diavolul să te păcălească. Pocăiește-te pentru păcatele tale și întoarce-te repede în brațele Tatălui veșnic.

Totul este pregătit deja. Mâna Domnului te poate salva acum sau poți refuza și să fii pierdut pentru totdeauna. Merită să te implici într-un adulter sau alt păcat, în schimbul sufletului tău care se va pierde? Dumnezeu nu glumește.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

           

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!