Mesajul zilei

10/03/2019 - NU A RASPUNS CHEMĂRII SALE

“Totuşi Iehu n-a luat seama să umble din toată inima lui în Legea Domnului Dumnezeului lui Israel; şi nu s-a abătut de la păcatele în care târâse Ieroboam pe Israel.”

2 Împărați 10:31

Iehu a fost ridicat la funcția de rege al poporului lui Israel prin voința divină și a făcut voia lui Dumnezeu, dar a greșit într-un punct crucial. El ar fi putut fi unul dintre cei mai buni conducători ai lui Israel, la fel cum David a fost rege în locul lui Saul. Iehu a fost ales de Domnul însuși ca să ocupe tronul lui Israel, dar a făcut același lucru ca Ieroboam, care s-a dedat idolatriei. Iehu, chiar dacă știa acest lucru, a făcut aceeași greșeală. 

Să nu spunem același lucru despre voi, căci Dumnezeu nu lasă nepedepsit pe cel rău (Naum 1:3)! El ridică oamenii să-i urmeze îndrumarea. Dacă împlinesc Cuvântul lui Dumnezeu, ei vor experimenta o succesiune de victorii. Domnul nu va ridica niciodată un om care să-I aducă necinste sau să cadă în dizgrație; dimpotrivă, când dă o slujire cuiva, inima Celui Preaînalt este plină de planuri minunate pentru el.

Ai grijă să fii mereu cu toată inima întru Legea Domnului căci astfel Dumnezeu se va ține de cuvânt cu ce a spus în ceea ce te privește. Greșeala lui Iehu a fost că s-a lăsat dus de tentația diavolului. Astfel, a trădat încrederea Celui Preaînalt și și-a primit condamnarea. Rezultatul pentru orice altă persoană care cade în capcanele dușmanului nu va fi diferit, pentru că Dumnezeu nu va acoperi niciodată greșeala unuia dintre ai Săi.

Nu face greșeala de a respecta Legea Domnului cu jumătate de inimă; dacă o faci, Dumnezeu nu va putea să facă ceea ce ți-a promis. Cei care merg cu o inimă îndoită sunt ca cei care nu se tem de Domnul. Îl vom mulțumi pe Domnul numai dacă Îi vom face voia din toată inima noastră. Cine este „căldicel” în credință nu are nici o apreciere pentru Ceruri; dimpotrivă, Dumnezeu garantează că îl va vărsa din gura Lui (Apocalipsa 3:16).

De asemenea, niciodată să nu faci greșeli și să nu accepți nici o dorință rea care vine în inima ta; alung-o imediat, căci dacă o accepți, dușmanul te va avea în mână. Imită doar acțiunile celor care Îl slujesc pe Dumnezeu. Nici o lucrare făcută de păcătoși, chiar și cele considerate bune, nu va aduce beneficii. Răsplata Domnului va fi în conformitate cu supunerea față de Cuvântul Său.

Orice nelegiuire a Cuvântului lui Dumnezeu va duce la condamnare. Unii s-ar putea să greșească pentru că nu știu ce spune Scriptura, dar cel care știe că Biblia condamnă anumite lucruri, dar totuși face acest lucru este în răzvrătire explicită și, prin urmare, nu va găsi nici o scuză pentru fapta sa.

Trebuie să fim un exemplu de rob ascultător și credincios. Lucrările noastre ar trebui să servească pentru ca alții să se vadă în noi și astfel să-I facă pe plac lui Dumnezeu. Tu să nu fii ca Iehu, care, după ce a făcut atât de mult bine, a devenit un exemplu rău pentru poporul său.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

           

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!