Mesajul zilei

11/03/2019 - DUMNEZEU LUCREAZĂ ȘI CONTRAR PLANURILOR SALE

“Pe vremea aceea, Domnul a început să taie câte o bucată din ţinutul lui Israel; şi Hazael i-a bătut la toate hotarele lui Israel.”

2 Împărați 10:32

Auzim mereu că Domnul binecuvântează, îi crește și îi face pe fiii săi să prospere, dar în Israel, din cauza păcatelor lui Iehu, El a făcut contrariul. Ce tragedie! Cine a fost crescut pentru a conduce oamenii spre succes a devenit motivul căderii acelui popor. Iehu nu putea să urmeze calea predecesorului său. După ce a fost înălțat, Dumnezeu voia să-I urmeze în continuare îndrumarea, nu exemplul rău.         

Păcatele pe care le comite cineva îl fac pe Domnul să lucreze pentru a diminua influența unei astfel de persoane, pentru că El poate doar să crească pe cei care sunt fermi în Cuvântul Său și Îl slujesc cu bucurie. Ai mare grijă ce faci, ce crezi și ce înveți pe alții prin felul în care trăiești. Dacă ești o rușine pentru lucrarea lui Dumnezeu, cu siguranță Domnul nu va mai lucra conform planurilor Sale. Dorința lui este să fii fericit și împlinit.

Cel mai rău lucru este să fii micșorat din punct de vedere spiritual, pentru că atunci când trebuie să fii folosit într-un fapt care necesită o putere mai mare, te vei trezi singur și neputincios. Cel Înalt îi înalță întotdeauna pe cei care cred în El, fac voia Lui și Îi îndeplinesc poruncile din toată inima.

Demonii, văzând că Dumnezeu lucrează contrar în viața ta, vor veni și își vor întări forțele. Atunci credința ta va slăbi, dispoziția ta se va diminua și vei deveni cineva despre care toți vor comenta cu milă și dispreț. Cu toate acestea, Domnul nu pentru asta te ridică, ci mai degrabă ca să strălucești înaintea Lui.

Nu da dușmanului oportunitatea de care are nevoie pentru a-și pune în aplicare, în viața ta, faptele sale distructive, și nici pentru a-ți dezbina familia. În schimb, caută pe Domnul și, dacă te simți înșelat, cere-ți iertare și ocupă-ți poziția de câștigător. Întru Hristos, nu vei pierde nicio bătălie. O înfrângere simplă este deja un semn al păcatului în viața ta, pentru că Dumnezeu ne poartă totdeauna cu carul Lui de biruință în Hristos (2 Corinteni 2:14).

Ai fost chemat pentru a aduce bucurie Tatălui, pentru a da cu împrumut multor oameni fără a împrumuta vreodată; așa că nu te îndepărta de misiunea pe care El o dă prin Cuvântul Său. Cine nu respectă Sfânta Scriptură spune Domnului că nu trebuie să se țină de promisiune, căci pentru El, nu este nicio diferență. Dumnezeu va onora pe toți cei care își pun încrederea în El.

Dacă Iehu ar fi fost credincios, o altă poveste ar fi putut fi scrisă despre el. Fie ca viața ta să fie reținută că ai fost credincios Domnului, ai făcut toată voia Lui și, prin urmare, Cel Preaînalt te-a onorat așa cum a promis. Dar nu este suficient să-ți dorești, trebuie să dovedești că-L iubești pe Dumnezeu, că ai poruncile Lui și le păzești (Ioan 14:21). Doar așa vei fi iubit de Domnul.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!