Mesajul zilei

13/03/2019 - LUCRAREA COMPLETĂ

“Ucenicii au plecat şi au propovăduit pocăinţa. Scoteau mulţi draci şi ungeau cu untdelemn pe mulţi bolnavi şi-i vindecau.”.

Marcu 6:12,13

Pocăința este primul pas către o viață spirituală victorioasă. Nimeni nu va putea să-L urmeze pe Iisus și să intre în Rai fără acest dar minunat. Căderea începe când iadul ispitește o persoană, iar când aceasta cade în ispită, rămâne blocată în mâinile dușmanului. Apoi, pentru a se elibera de închisoarea spirituală, trebuie să se întoarcă la Dumnezeu. A te pocăi înseamnă a abandona totul pentru a asculta de Cuvântul Domnului.

Se pare că Iisus a fost dezamăgit la Nazaret, când oamenii care-L cunoșteau de când erau copii nu L-au primit ca Fiu al lui Dumnezeu. Ei se întrebau de ce se întâmplă minunile pe care le auzeau despre El. Când L-au respins, El nu s-a lăsat doborât de pesimism, ci a vindecat oameni, punându-și mâinile pe ei, apoi a mers în satele din jur pentru a-Și face lucrarea acolo. Curând după aceea, El i-a trimis pe ucenicii Săi să facă lucrarea, dându-le putere asupra duhurilor rele. Dacă ceea ce s-a întâmplat cu Iisus se întâmplă cu noi, nu trebuie să ne pierdem credința. Odată cu răspunsul rece al concetățenilor săi, Domnul a decis să facă mai mult pentru Împărăția lui Dumnezeu. Deci, trebuie să acționăm la fel în fața oricărui obstacol.     

Fără putere asupra demonilor, nimeni nu va reuși să îndeplinească adevărata lucrare a Tatălui. Cei care Îl slujesc pe Dumnezeu au nevoie de autoritate pentru a-i elibera pe cei asupriți. Domnul Iisus însuși a spus că a fost uns ca să-i elibereze pe captivii întunericului. Acum, oamenii nu se află în păcat întâmplător. În primul rând, vine ispita - după ce este acceptată, vine pasiunea; apoi obsesia și, în final, posesia.

 Ucenicii au învățat de la Iisus că primul pas către adevărata eliberare este pocăința, ceea ce înseamnă întoarcerea la Dumnezeu. Nu vei putea fi mântuit dacă nu renunți la păcat, resentimente, durere, ură și alte fapte rele. Cu toate acestea, nu poți avea aceste lucruri decât prin folosirea autorității Cuvântului lui Dumnezeu. Satana îi va ține în supunere pe cei care îi aparțin dacă nu vor folosi puterea pe care au primit-o pentru a-L sluji pe Domnul, așa cum a slujit și Iisus.

 Este scris că au alungat mulți demoni, semn că Împărăția lui Dumnezeu a venit pentru acel popor. Același lucru trebuie să se întâmple și astăzi: când Împărăția atinge o colectivitate, o familie sau un individ, duhurile rele trebuie să lase oamenii pe care îi oprimă. Când acest lucru nu se întâmplă cu adevărat, lucrarea Celui Preaînalt nu se realizează.

 Ucenicii au uns de asemenea pe oameni cu untdelemn și au vindecat pe cei bolnavi. Cu toate că Duhul Sfânt nu s-a pogorât, ei au folosit uleiul natural. În slujirea noastră, dăm ungerea lui Dumnezeu tuturor celor care ne aud și apoi îi vindecăm în Numele Domnului.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!