Mesajul zilei

14/03/2019 - LUCRURI CARE INVALIDEAZĂ CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU

“Şi aşa, aţi desfiinţat Cuvântul lui Dumnezeu, prin datina voastră. Şi faceţi multe alte lucruri de felul acesta!”

Marcu 7:13

Este bine să spunem, cu voce tare și răspicată, că nu există persoană pe pământ, al cărei cuvânt este infailibil. De asemenea, este bine să clarificăm faptul că nimeni nu poate pune altă temelie sau parte din ea decât dacă propovăduiește adevărata Temelie, care este Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Când cineva crede că nu este suficient Cuvântul lui Dumnezeu pentru a administra Biserica, acea persoană este deja contaminată de dușman.         

Unii religioși, atunci când nu au nici o explicație pentru unele lucruri, dau răspunsuri pe care le consideră mai potrivite, ceea ce este o nesăbuință. De fapt, numai Domnul este întotdeauna adevărat și fiecare om, mincinos. Răspunsurile de care avem nevoie pentru orice situație se află în Cartea Sfântă. În afara ei, există numai confuzie și înșelăciune. În Cuvântul lui Dumnezeu găsim tot ce avem nevoie.

În zilele lui Iisus, religioșii învățau că dacă cineva a dat ceva pe care ei l-au considerat bun pentru lucrarea lui Dumnezeu, nu va mai trebui să se îngrijească de părinții săi; totuși, Hristos a contracarat cu îndârjire această idee. Cu toții avem obligația de a îndeplini tot ce este în Biblie și, sub nicio formă, nu suntem exceptați de la vreo poruncă. Cel care învață contrariul are în el duhul înșelăciunii. Cei care fac pe cineva să cadă vor plăti scump.

Religioșii nu i-au permis Creatorului însuși să facă bine, vindecând în Sabat, pentru că nu înțelegeau că cine știe să facă bine și nu face, săvârșește un păcat (Iacov 4:17) și nici nu acordau cea mai mică atenție acestei greșeli. Chiar și astăzi, o mulțime de minciuni sunt transmise peste tot de mulți oameni care nu Îl cunosc pe adevăratul Dumnezeu. Ei se numesc reprezentanți ai Domnului, dar reprezintă de fapt diavolul.

Astăzi, mulți invalidează Cuvântul care vindecă, eliberează și conduce oamenii spre Cer, deoarece aparțin unei anumite denominații și nu cred „în aceste lucruri”. Ei nu știu că, de fapt, ei nu cred în Domnul. Cel care crede în Dumnezeu crede ceea ce spune prin Cuvântul Său, care este același în zilele noastre, așa cum a fost în zilele lui Avraam, Moise, David și apostolii. Și va rămâne același pentru totdeauna.

De ce oamenii de credință încearcă să combată simptomele în tratarea dependenților de droguri, a băuturilor, a prostituției și a altor rele cu resursele psihologiei și a altor științe umane, atunci când ar avea rezultate mai bune dacă ar folosi puterea lui Dumnezeu? Personalul medical trebuie să se folosească de cunoștințele umane, dar avem puterea Celui Preaînalt pentru a elibera pe toți cei oprimați. Cel mai bun lucru este că această putere chiar funcționează.

Domnul Iisus a avertizat că într-o zi ne vom da seama ce am făcut cu talentele primite. Cel care nu a negociat și, prin urmare, nu a câștigat alte talente, va contribui la pierderea Împărăției lui Dumnezeu. Ai grijă!

 

Întru Hristos, cu dragoste,

           

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!