Mesajul zilei

15/03/2019 - DECIDE CE VEI FACE

“Căci oricine va vrea să-şi scape viaţa, o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa din pricina Mea şi din pricina Evangheliei, o va mântui.”

Marcu 8:35

Petru a primit cea mai mare revelație a lui Dumnezeu despre Iisus, dar pentru că nu înțelegea de ce Domnul urma să sufere în mâinile poporului și nici nu a fost atent să aștepte îndrumarea divină pentru acea problemă, el s-a depășit pe sine și a început să insiste pe lângă Iisus; dar a fost mustrat de El. Aceasta ne învață să nu luăm niciodată deciziile pe care le considerăm potrivite, ci mai degrabă să ne rugăm ca Domnul să ne dezvăluie voia Lui.    

După ce l-a pus pe Petru în locul potrivit, Maestrul a chemat mulțimea la El și a spus că pentru a-L urma, omul ar trebui să se lepede, să-și ia crucea și să-L urmeze. Nu știu dacă reacția discipolului a venit pentru că el se considera deja mare datorită revelației pe care a obținut-o despre Hristos, dar ar trebui să fie un exemplu: atunci când avem o anumită valoare, trebuie să ne negăm pe noi înșine.

Iisus a extins învățătura, spunând că cine vrea să-și salveze viața nu trebuie să caute protecția bogățiilor, confortul modernității și alte lucruri, pentru că dacă o va face, își va pierde viața. Totuși, dacă pierzi ocaziile de mai sus din cauza chemării lui Dumnezeu, îți vei salva viața. Vezi ce te îndrumă Domnul să faci și pune cărțile pe masă; altfel vei pierde foarte mult.

El a spus că cine pierde totul din pricina Sa și a Evangheliei, viața sa va fi salvată. Ce ai făcut cu chemarea pe care ți-a dat-o Domnul? Familia ta te împiedică să mergi acolo unde El vrea să fii? Te-ai gândit să te îmbogățești, la plăcerile pe care le poate oferi o viață prosperă sau chiar la lucruri păcătoase? Ai grijă! Este mai bine să pierzi totul de dragul lui Hristos și al Evangheliei.

Câți oameni n-ar putea să facă lucrarea lui Dumnezeu, dar își dedică tinerețea, puterea și darurile pentru a aduna bogății, prestigiu și onoruri? Cine este chemat să realizeze ceva pentru Împărăția Cerurilor este privilegiat, pentru că aici el va fi slujitor al lui Dumnezeu și, în eternitate, nu va înceta să mai fie. De ce lăsăm marea bogăție, care nu se va sfârși niciodată, pentru una falsă, care nu aduce satisfacții?

Nu lăsa pe nimeni și nimic să te jefuiască de fericirea veșnică, căci în această lume totul trece repede, dar cel care face voia Tatălui rămâne pentru totdeauna. Cei care Îl slujesc pe Dumnezeu nu ar trebui să lase fascinația lumii să-i înșele. Parafrazându-l pe Spurgeon: chiar dacă cineva ar fi rege sau președinte al Braziliei, ar fi într-o poziție inferioară, pentru că, la urma urmei, este ministru al lui Iisus Hristos, Regele regiilor.

Cine este înțelept va deveni cel mai mare investitor din lume, pentru că își va folosi tinerețea, inteligența și toate abilitățile pentru a îndeplini voința Creatorului și Domnului tuturor lucrurilor. Fără îndoială, recompensa va fi minunată.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!