Mesajul zilei

16/03/2019 - DOUĂ SECRETE IMPORTANTE

“Cine păzeşte porunca, îşi păzeşte sufletul; cine nu veghează asupra căii sale, va muri”

Proverbe 19:16

A-ți disprețui chemarea este ca și cum ți-ai lăsa sufletul vulnerabil în fața atacurilor inamicului și cel care nu-L iubește pe Domnul nu va fi iubit de el (1 Corinteni 16:22). Cuvântul iubit, în acest context, înseamnă păzit, eliberat și protejat de orice atac al celui rău. Acum, dacă ai îndeplinit misiunea încredințată, Cel Preaînalt va lucra în numele tău, în timp ce disprețul față de poruncă împiedică puterea divină să acționeze.

Dumnezeu îți oferă multe căi pentru a nu cădea în ispită și toate sunt revelații a ceea ce este scris în Cuvântul Sfânt. De aceea, a le disprețui este ca și cum ai face o gaură în zidul de foc care te apără de orice rău. Calea Domnului nu va fi niciodată călcată de cel necurat, căci în ea este Cel Atotputernic. Prin urmare, cine o urmează va trece prin momente de răstriște cu capul sus și va câștiga în toate bătăliile.      

De fapt, secretul este să nu disprețuim niciuna din revelațiile care ne-au fost date. Acest lucru se datorează faptului că ele au puterea de a-ți revigora sufletul, dându-ți capacitatea de a birui întotdeauna. Cine păzește poruncile nu se va confrunta cu niciun rău, pentru că puterea de a garanta victoria vine odată cu revelația primită.

În plus, sfințenia te va menține pur și departe de capcanele pe care Satana le pregătește pentru tine. Acum, nici o ispită, indiferent cât de interesantă ar părea, nu oferă un beneficiu celui care cedează; dimpotrivă, este punctul final al unui proiect conceput de către inamic pentru a te scoate din binecuvântare. Satana folosește diferiți demoni într-o singură ispită care pare simplă.

Ofertele și zeciuielile fac ca viața să fie întotdeauna binecuvântată și prosperă. Mulți nu știu acest lucru și, în mod conștient, iau decizia de a petrece timp fără a oferi și a da o zecime din venitul lor Domnului. Astfel, fac loc diavolului, pentru că este scris că sunt blestemați câtă vreme caută să Îl înșele (Maleahi 3:9). Cu alte cuvinte, dușmanul este lăsat să acționeze în viața lor.

Pe de altă parte, calea iubirii față de Dumnezeu și ascultarea de poruncile Lui te va face atât de puternic și bun ca Domnul Însuși. Cine iubește este iubit. Pe această persoană, bunul favor divin nu o abandonează niciodată. Dar cei care disprețuiesc porunca, Îl disprețuiesc pe Atotputernicul. De fapt, nu puțini sunt cei care se află în această situație, și cel mai rău este că unii Îl învinuiesc pe Cel Preaînalt pentru problemele lor.

Cei care urmează îndrumările lui Dumnezeu nu se poticnesc niciodată. Dumnezeu nu va da niciodată o poruncă pentru a face rău cuiva sau din plăcere. Dimpotrivă, poruncile ne ajută și ne aduc o adevărată bucurie.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

           

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!