Mesajul zilei

17/03/2019 - AL CUI MARTOR EȘTI?

“Un martor stricat îşi bate joc de dreptate, şi gura celor răi înghite nelegiuirea.”

Proverbe 19:28

Toți oamenii sunt martori: fie ai lui Dumnezeu, fie ai diavolului. Cei care învață de la Domnul vorbesc cuvintele Lui, trăiesc sub protecția lor și, prin urmare, sunt mereu veseli și depășesc toate atacurile dușmanului asupra vieții lor. În schimb, martorii cei răi nu văd nici un scop în a cere binecuvântările Celui Preaînalt. Nu numai că disprețuiesc ceea ce este scris în Scripturi și ceea ce le aparține, dar și batjocoresc ceea ce a fost cumpărat la un preț ridicat.    

Cei care îl slujesc pe Satana pot fi simpli oameni sau mari savanți, deoarece nu cultura îi definește, ci mai degrabă spiritul de înșelăciune. În astfel de cazuri, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să intermediem și, cu înțelepciunea divină, să predicăm mesajul Evangheliei.

În tot acest timp, martorul Belial a trăit prin „îngurgitarea” nelegiuirii și, prin urmare, sufletul său - posedat de forțele întunericului - nu vedea nimic rău în dezonorarea propriului său trup, în a comite fapte contrare naturii și în a se implica în tot ceea ce este greșit. Astfel și-a format caracterul sub influența celui care face toate relele, diavolul și, chiar și în lupta pentru bine, întotdeauna sfârșește prin a cădea în capcanele sale.

„Setea” celor care slujesc inamicul este enormă. Din acest motiv, tot ce pregătesc și trimit pentru a distruge omenirea are un semn de primire în martorii săi. Le place să repete cuvinte disprețuitoare, să spună glume imorale, să vorbească despre greșelile altora și să ajute căderea nevinovaților. Din cauza spiritului care îi domină, nu pot face bine. Această stare îi va face să îmbrățișeze flăcările infernale, care le vor cauza suferință pentru toată eternitatea.

Cei care mărturisesc despre Iisus trăiesc pentru a face ceea ce este drept. Ei sunt întotdeauna „legați” de ceruri și atunci când văd fapte rele care lovesc o persoană, ei intervin pentru acea viață. Martorii lui Iisus sunt ca sarea lumii, pentru că, datorită lor și a ceea ce predică, oamenii nu sunt complet pierduți.

Slujitorii lui Iisus sunt plăcerea Domnului și au o „poftă” de a face bine, iar acest lucru aduce admirație chiar și celor care sunt împotriva Evangheliei. Din acest motiv, ei se străduiesc, când este necesar, chiar să își nege anumite plăceri.

În Ziua cea mare, îngerii lui Dumnezeu vor ieși din cele patru colțuri ale Pământului pentru a aduna omenirea în două grupuri. Unul dintre ei va fi compus din martorii lui Iisus și va fi la dreapta Lui; iar cel al martorilor dușmanului va fi la stânga Lui. Către primul El va spune: „Veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii.” (Matei 25:34b). Totuși, pentru celălalt grup, Hristos va spune: "Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic care a fost pregătit diavolului şi îngerilor lui! (Matei 25:41b). Tu în care din ele te vei afla?

 

Întru Hristos, cu dragoste

           

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!