Mesajul zilei

18/03/2019 - AI GRIJĂ LA COMPORTAMENTUL TĂU

“Este o cinste pentru om să se ferească de certuri; dar orice nebun se lasă stăpânit de aprindere.”

Proverbe 20:3

De când ființa umană se află pe fața Pământului, există dispute, pentru că păcatul comis de Adam a făcut ca sufletul omului să fie „frânt”. Din acest motiv, omul creează și se angajează în situații care nu îl privesc. În plus, oamenii care nu se tem de Domnul doresc să fie superiori, iar unii chiar acționează ca judecători. 

Cuvântul spune că nu este bine ca robul Domnului să se certe (2 Timotei 2:24), dar, cu toate acestea, găsim în multe locuri creștini care dezbat despre credință. Nimeni nu va merge la Hristos dacă Tatăl, care ni L-a dat pe Iisus, nu îl va trimiet. Ca atare, sub nicio formă nu discuta despre religie; în schimb, roagă-te la Domnul pentru înțelepciune, astfel încât, atunci când ești întrebat despre chestiuni religioase, poți să te eschivezi, lăsând sămânța care nu poate putrezi (1 Petru 1:23).

Știind că Cel Preaînalt este mulțumit de fiul care evită conflictele, stai departe de tot felul de probleme, inclusiv bârfe. Nu este bine ca o persoană care are înțelepciunea cerească să se coboare la nivelul celui care, nici pe departe, nu știe ce este Adevărul. Cei care se ceartă sunt lipsiți de bun simț și, adesea, este mai bine să sufere rău decât să lupte pentru ceea ce ei cred că este dreptul lor.

Cel mai bun lucru pe care putem să-l facem este să fim bucuria Domnului în orice moment. El ne va răsplăti de fiecare dată când, datorită Lui sau Evangheliei, lăsăm orice obicei rău. Cu toate acestea, există „frați” care merg înaintea judecătorilor necredincioși pentru a pleda ceea ce ei consideră drept, iar Cuvântul interzice acest lucru.

Oamenii care nu au frică de Domnul sunt numiți, în Cuvânt, nebuni (Proverbe 1:7). Când Dumnezeu folosește pe cineva pentru a-i da o lecție, aceștia se aseamănă cu cele mai rele persoane; sunt mândri, se declară atacați, furați și, aproape întotdeauna, pornesc către litigii. Dar ei nu știu că vor pierde mult printr-o astfel de atitudine.În afară de încălcarea Cuvântului lui Dumnezeu, cei care se ceartă par că încă nu au învățat că este ușor să intri în discuții, dar este dificil să ieși din ele. Deci, demonul care i-a mințit pe acești oameni îi împiedică să accepte orice argument contrar. Astfel, ei ajung să-i urască pe cei despre care cred că le-au luat ceva și prin neascultare sunt accesibili dușmanului. Din acest motiv, orice prejudiciu suportat pentru a nu avea demoni în interior este un câștig.

Așadar, fugi de tot ce îți poate răni sufletul și nu te abate niciodată de la sfatul înțelept al Tatălui veșnic. El știe de ce permite să se întâmple anumite lucruri. La urma urmei, acesta este modul în care îi aducem pe ai Săi pe calea divină. Întotdeauna depinde de Domnul și nu te întoarce de la El pentru nimic. Într-o zi, El va sta pe tron și va da răsplata tuturor celor care au lăsat totul pentru El.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

           

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!