Mesajul zilei

19/03/2019 - AI GURA PLINĂ SAU NU?

“Pâinea minciunii este dulce omului, dar mai pe urmă gura îi este plină de pietriş”

Proverbe 20:17

Ofertele diavolului vin mereu cu o putere iluzorie extraordinară. La început, totul este frumos, dar, pe măsură ce trec zilele, se dezvăluie natura celor care se află în spatele presupusei „fericiri”. De aceea, cine face ceea ce Cuvântul lui Dumnezeu interzice va descoperi că a devenit disponibil pentru inamic și că scăparea lui este posibilă numai prin pocăință sinceră. Pâinea minciunii este mereu dulce pentru gură, dar este greu de digerat.

Cine comite un adulter, de exemplu, atunci când începe o relație extramaritală, crede că a găsit fericirea; totuși, rușinea și alte daune pe care le aduce acest păcat nu se termină niciodată. Cel cu personalitate slabă se lasă dus de farmecele cuiva pe care inamicul îl folosește pentru a-l pune la pământ. Acela nu-și dă seama că un motiv pentru acea atitudine este că nu au trăit împreună zile, luni și ani la rând.

Cel necinstit se bucură de o haină, o mașină, o casă sau orice alt bun pe care îl obține cu „mână leneșă” (Proverbe 10:4); totuși păcatul este întotdeauna în mintea lui, acuzându-l că este o persoană înșelătoare și căzută în dizgrație. De aceea, nu accepta pâinea minciunii, nici chiar o bucățică din ea. Altfel, în cele din urmă, vei vedea că nu era nici urmă de pâine, ci otravă, care, dacă nu este tratată la timp, poate duce la disperare și suferință.

Acordă importanță la ceea ce este bine și nu te uita la ceea ce nu vine de la Dumnezeu. Izolează-te complet de tot ceea ce nu este permis de Cuvântul Domnului. Înșelăciunea va fi întotdeauna o greșeală și oricine o folosește va descoperi, prea târziu, că diavolul l-a ispitit și satisfacția pe care a avut-o era falsă, luându-l în ghearele celui rău, care chinuie cu remușcări zi și noapte și alte suferințe. 

Pedeapsa pentru cine acționează în mod greșit este deja stabilită: gura lui va fi plină de pietre. Imaginează-ți cum ai vorbi astfel. Ar trebui să stai cu gura larg deschisă, încercând să vorbești din gât și în același timp, să ai grijă să nu-ți cadă pietrele în gât, nu-i așa?

Cine face rău, dacă nu se pocăiește și nu îi sunt iertate greșelile, nu va putea niciodată să-și ordoneze clar drepturile. El poate fi chiar îndoctrinat față de ceea ce trebuie să facă pentru a fi vindecat sau eliberat de orice opresiune; cu toate acestea, cum va spune porunca dacă gura lui este plină? Cu pietrele în gură, cum va mesteca „pâinea” pe care Dumnezeu i-o va da ca să-l întărească pentru a-și primi binecuvântarea?

Cel mai bine în viață este să fii ceea ce a plănuit Iisus pentru tine. Dumnezeu nu este rău când ne interzice să savurăm delicatesele păcatului; dimpotrivă, El este bun și ne învață să acționăm cu sfințenie. Cel Înalt dorește să ne vadă victorioși, trăind liberi de opresiunea forțelor întunericului. De aceea, fii prieten cu tine însuți și să nu cazi în nelegiuire.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!