Mesajul zilei

20/03/2019 - MAI ESTE FOARTE PUȚIN

“Aşa vorbeşte Domnul: Păziţi ce este drept şi faceţi ce este bine; căci mântuirea Mea este aproape să vină, şi neprihănirea Mea este aproape să se arate.”

Isaia 56:1

Nu mai durează mult până la întoarcerea Domnului Iisus și atunci când se va întâmpla, El va elimina toate lucrările dușmanului. Până atunci, cu siguranță, vom avea probleme cu această ființă, care dorește să ne scoată din prezența lui Dumnezeu prin orice mijloace și, dacă reușește, ne va priva, de asemenea, și de viața veșnică. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, Tatăl ne-a dat instrucțiuni exacte pentru ce trebuie să facem și dacă le urmăm, vom trăi în pace.       

Trebuie să ne păstrăm judecata, cu ajutorul căreia Hristos l-a înfrânt pe diavol. Satana este deja judecat, condamnat și nu va putea în nici un fel revină asupra condamnării. Ceea ce trebuie să facem este să ne păstrăm judecata, fără a da vrăjmașului șansa de a ne convinge că răul pe care îl pune în noi este normal. Toate păcatele noastre, boala noastră și relele noastre au fost deja suportate de Iisus.

Diavolul știe că mai are puțin timp și de aceea este disperat. Va veni sentința lui și, astfel, va fi aruncat în iazul de foc și de pucioasă (Apocalipsa 20:10). De aceea, adversarul s-a aruncat cu toată forța asupra umanității, pentru a-i înșela pe unii, făcându-i să îl caute. Mai mult, el a reușit să-i facă pe mulți să se teamă de el și să nu folosească puterea care le-a fost dată de Dumnezeu.

Domnul ne îndrumă să judecăm toate lucrurile prin Cuvântul Său, neacceptând ca nimic, absolut nimic, contrar Scripturilor, să ajungă la noi. Nu trebuie să ne sacrificăm pentru a fi eliberați de orice atac al iadului, ci doar să ne exercităm autoritatea întru Fiul lui Dumnezeu.

Ziua mântuirii noastre vine și Mântuitorul va veni în orice clipă; atunci vom fi pentru totdeauna departe de puterea iadului. Cu toate acestea, până când sosește această zi, fiii lui Dumnezeu nu trebuie să se lase supuși niciunei forme de asuprire a forțelor întunericului îi atacă. Tot ce trebuie să faci este să mustri răul de fiecare dată când apare pentru a te ataca pe tine, familia ta și pe oricine cere ajutor.

Cuvântul judecă simțirile și gândurile inimii (Evrei 4:12). În acea zi, vom înțelege de ce, de multe ori, Cel Preaînalt nu a lucrat în favoarea noastră. În inima în care există păcat, intenție impunătoare și dorință lascivă, Domnul nu poate să lucreze. Cel mai rău este că mulți oameni se roagă oricum și, fără a primi eliberarea, dau vina pe Dumnezeu.

Cei care au fost înțelepți vor da socoteală pentru fiecare Cuvânt pe care Domnul l-a trimis. Ei îl vor pune în acțiune în Numele lui Iisus, pentru ca Tatăl să fie proslăvit. De aceea, singurul lucru pe care trebuie să-l facem acum este să credem, să găsim ieșirea de pe drumul spre rău și să-I aducem slavă Atotputernicului pentru pacea, prosperitatea, sănătatea și alte binecuvântări care ne aparțin.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!