Mesajul zilei

21/03/2019 - GARANȚIA SUCCESULUI

“Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii.”

Isaia 54:10

Lucrările pe care Domnul le-a pregătit pentru ai Lui sunt uriașe și, împreună cu ele, cele mai puternice doctrine religioase se vor retrage în rușine. Nu va exista învățătură în afara Cuvântului lui Dumnezeu care să reziste rigorii judecății Celui Prea Înalt. Poate au fost create în scopuri bune, dar simplul fapt că nu își au originea în Domnul nu le va garanta că vor face față Adevărului Curții lui Hristos.

Oameni ai binelui, din toate colțurile lumii, creează concepte. Unele dintre ele par să fie bune, iar unele chiar ajută cu problemele legate de această viață. Cu toate acestea, în fața măreției Dumnezeului nostru, care va veni să judece toate lucrurile, astfel de concepte se vor cutremura. Nimic din ceea ce a creat omul nu va rezista în ziua revelației tuturor lucrurilor.        

Dar un lucru este sigur: mila lui Dumnezeu nu „ne va întoarce spatele”. Aceasta este garanția că vom trece prin Judecată cu capul sus. Faptul că l-am acceptat pe Iisus ca Mântuitor ne-a izbăvit deja de păcat. În plus, noua naștere este asigurarea că bunătatea Domnului ne va însoți în orice moment din viețile noastre și va rămâne cu noi până la intrarea noastră în Împărăția veșnică.

Vestea bună este că mântuirea realizată întru Iisus, cu toate promisiunile și binecuvântările, nu va fi niciodată schimbată. Cel Preaînalt va îndeplini tot ce a promis celor care Îl ascultă și Îi onorează decretele. Deciziile Domnului sunt bune pentru noi nu numai cât ne aflăm pe această lume, ci și în Ziua finală, când vom da socoteală.

Nici un credincios nu trebuie să se teamă de Ziua cea mare, pentru că tot ceea ce spune Dumnezeu se va împlini; la urma urmei, El se ține de promisiunile Sale. Tatăl ceresc a declarat că cei care Îi păzesc Cuvântul în veac nu vor vedea moartea (Ioan 8:51). Așa că bucură-te și asigură-te că ai încredere în ce a promis Domnul. Nu este și nu va fi niciun cuvânt - din toate cuvintele bune ale Mântuitorului nostru - care nu să nu fie împlinit.

Dacă nu ar exista altă declarație în Biblie care să ne garanteze imuabilitatea lui Dumnezeu, ar fi suficient să ne păzim de orice încercare a inamicului de a ne asupri. Cu toate acestea, suntem siguri că Iisus este credincios în onorarea și împlinirea promisiunilor Sale; chiar dacă totul eșuează în jurul nostru, Cuvântul Său nu va eșua niciodată. Cunoscând acestea, să nu ai nicio îndoială că ceea ce El a declarat va fi împlinit.

Fii ferm în a revendica ceea ce îți aparține întru Hristos, căci El nu trebuie să aștepte Ziua cea mare pentru a face ceea ce a promis în și pentru tine.

 

Întru Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!